DÉL-PEST
MEGYE
ONLINE

www.delpestmegyeonline.hu

Abony | Albertirsa | Cegléd | Ceglédbercel | Csemő | Jászkarajenő | Kocsér | Kőröstetétlen | Nagykőrös | Nyársapát | Tápiószőlős | Törtel | Újszilvás
Ma 2021. július 24. szombat, Kinga, Kincső napja van. - Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
Keresés:
HOROSZKÓP
cegkivonatmost.hu
 
Pest megye www.pestmegye.hu
TELEPÜLÉSEK
CTV

Hír, program, komment

Reagálás a nyílt levélre

2015.10.28. 09:46 | Cegléd | Közélet - Politika
Reagálás a nyílt levélre

Közleményben reagált a polgármester az Ady Endre utcai óvoda vezetőjének nyílt levelére. Az igazgató a testületi ülésen történteket nehezményezte.

A képviselőtestület múlt heti ülésének napirendjén szerepelt az óvodák átszervezésének szándéka. Az intézmény igazgatója nyílt levelében azt nehezményezte, hogy nem válaszolhatott egy vele kapcsolatban elhangzott kijelentésre. Az igazgató továbbá azt a módot is sértőnek nevezte, ahogy a polgármester beszélt vele, és nem engedte beszélni. 

 

Takáts László polgármester a neki címzett, de részére el nem küldött levére reagálva azt írta: hozzászólási lehetőséget adott a megjelent pedagógusoknak és szülőknek, amivel csupán egy szőlő élt. A vitát ezt követően zárta le. Az igazgató azonban hozzászólási szándékát és hangos nemtetszését csak a napirend lezárását követően jelezte. A polgármester úgy fogalmaz: a testületi ülés vezetési rendjének betartatásával nem állt szándékában az intézményvezetőjét megsérteni. Ha ő mégis úgy érzi, akkor megköveti.

 

Az intézményvezető levele és a polgármester reagálása, teljes terjedelmében alább olvasható: 


Polgármester Úr!

A 2015. október 22-i képviselő testületi ülésen az óvodapedagógusok és szülők szép számmal jelentek meg az óvodánk megszüntetésével kapcsolatos előterjesztés miatt. Ezt a létszámot látva szinte tapinthatóvá vált az Ön és vezetőtársai között a feszültség. Pedig mi nem tettünk mást, mint éltünk állampolgári jogunkkal, mivel ezek az ülések nyilvánosak. Most sem teszek mást, mint élek a szólásszabadság lehetőségével, melyet alkotmányunk minden polgárának biztosít!

 

 Arról, hogy az előterjesztés mennyire előkészítetlen volt, erről most nem is szólnék, ezt megtették az ellenzéki képviselők, köszönet érte! Mikor a résztvevők zúgolódása a teremben már az Ön számára is kínossá vált, nagyvonalúan felajánlotta a szülők és az óvónők hozzászólási lehetőségét. Mivel egy kijelentése kapcsán megszólíttatott én is jelentkeztem, - mert tudja Polgármester úr, a demokráciákban ez úgy működik, hogy ilyenkor nem csak illik, hanem kötelessége is az érintetnek reflektálnia! A jelentkezésemet észlelve, Ön szemmel láthatóan eltorzult, minősíthetetlen módon visszautasított, és felemelt hangon közölte velem, hogy NEM ADTAM SZÓT. Lehet, hogy Önnek ehhez is joga van - s a környezete ezt el is tűri -én mégis azt mondom, hogy a stílus maga az ember! Ön nemcsak intézményvezetői mivoltomban, hanem nőként is megsértett,, a koromról már nem is beszélve ! Tudja Polgármester úr, annyi éve vagyok a pályán, ahány éves Ön lehet, de ilyen hangnemben, stílusban még soha senki nem beszélt velem, nem is tűrném, mint ahogy Öntől sem! Éppen ezért visszautasítom és kikérem magamnak. Kérem Önt (ami a felszólalásom egyik témája lett volna) kérdezze meg az alpolgármesterétől, hogy a hetekkel ezelőtti óvodavezetői értekezleten mi hangzott el tőle a szülők és a dolgozók tájékoztatásáról.(emlékeztetőül: Ön azt mondta a szülői felszólalásra "az óvodavezetőt kérdezzék meg, miért nem tudtak korábban erről az érintettek" Tudja miért nem? Mert az alpolgármester kifejezett utasítása volt, hogy ez nem mehet ki a köztudatba. Polgármester úr, igaz nem készült róla jegyzőkönyv, de én még úgy szocializálódtam, hogy hiszek a kimondott szóban!

 Polgármester úr, ha iskolai bizonyítványban kellene Önt minősítenem, akkor jó modorból, viselkedésből megbukott, de mint mindenkinek, Önnek is lehetősége van pótvizsgázni! Tiszteletet csak az érdemel, aki maga is képes tiszteletet adni, funkciótól, beosztástól függetlenül Eszembe jutott még az a régi mondás is, hogy a szerénység és a jó modor csak az igazán nagy emberek sajátja ( s ez nem a testmagasságot jelenti ) .

 Levelem nem önös érdekből íródott, sok, általam nagyra értékelt ember keres meg folyamatosan, mondván, ne hagyjam szó nélkül mindezt. Igazán azzal győztek meg, hogy ez nem egyedi eset volt, sajnos ez tendencia!

A levelem közzétételének esetleges következményeit, annak minden mondatát, gondolatát természetesen vállalom!

 

Cegléd,2015-10-23 

Üdvözlettel:

dr. László Istvánné

(Forrás: Ceglédi Panoráma)

 

 

Tisztelt dr. László Istvánné!

 

 Cegléd Város Képviselő-testületének október 22-i ülésével, majd a nekem címzett, de számomra el sem küldött levelével kapcsolatban a következőket szeretném Önnel tisztelettel megosztani. Bizonyára mint egy önkormányzati intézmény vezetője tudja, hogy egy képviselő-testületi ülés lefolyásának vannak hatályos keretei, amit az aktuális SZMSZ-ünk szerint az ülés levezetőjének, vagyis nekem kell betartanom és betartatnom. A napirendi ponthoz hozzászólási lehetőséget adtam - a képviselő-testület tagjainak hozzászólása után, az én zárszavam előtt - a megjelent pedagógusoknak és szülőknek. E lehetőséggel hosszas várakozás után csupán egy szülő élt és mivel más hozzászóló nem jelentkezett a vitát lezártam. Lett volna lehetősége kifejteni véleményét, de Ön hozzászólási szándékát és hangos nemtetszését csak a vita lezárását követően jelezte. A testületi ülés vezetési rendjének betartatásával nem állt szándékomban sem a női mivoltában, sem az életkorában megsérteni Önt, és úgy érzem azzal, hogy a szót akkor már nem adtam meg, nem is tettem ilyet. Ha ennek ellenére ezt Ön mégis így érzi, akkor természetesen megkövetem...

 Önnek, mint önkormányzati intézményvezetőnek véleményem szerint nem a nyilvánosság bevonásával kellene leveleznie a munkáltatójával. Az irodám ajtaja eddig és ezt követően is nyitva áll.

 Sajnálattal veszem tudomásul, hogy ezen ’ügyet’ felhasználva, félremagyarázva ellenzéki pártok és civil szervezetek kampányolnak, felhasználva a szülők érthető érzelmeit.

 Megragadva az alkalmat szeretném ismertetni az előterjesztés valós tartalmát és szándékát.

 Az előterjesztés arról szól, hogy vizsgáljuk meg a Köztársaság úti óvoda felújítása kapcsán, hogy nem lenne-e célszerűbb úgy tervezni a munkálatokat, hogy ott több gyermek kaphasson korszerű, 21. századi ellátást. Ennek kapcsán felvetődött, hogy másik, szintén felújításra váró intézmény csoportjai is átkerülhetnének ide. De a vizsgálat előtt még nem döntött senki semmilyen bezárásról, elbocsátásról, csoportbontásról.

 A témáról a vita csak most kezdődik, lesz alkalma kifejteni érveit, és remélem meggyőződik arról is, hogy bennünket kizárólag a gyermekek jobb színvonalú, igényesebb környezetben való ellátása vezérel.

 

Maradok tisztelettel:    

Takáts László

Polgármester

Cegléd, 2015-10-27

 

Ui: Tisztelettel kérem a hozzászólókat, hogy véleménynyilvánítás előtt hallgassák meg a napirendi pont vitájának hanganyagát, mely mindenki számára hozzáférhető.

Értékelés: 0/0
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
☂ Időjárás

Legújabb hozzászólások

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Én azért annak is nagyon örülök,...

2013.11.07. 01:03 | Cegléd
hozzászólt: Kata

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Hú! Ez nem semmi. Egy ekkora...

2013.11.06. 20:48 | Cegléd
hozzászólt: Müller

Legközelebbi programok

Térségi Adattár

A Ceglédi Uránia Mozi mai műsora
13:30 Patkós I. terem
Szilaj: Zabolátlanok
Online jegyfoglalás »

14:00 Huszárik Z. terem
Tobi színei
Online jegyfoglalás »

15:30 Patkós I. terem
Space Jam – Új kezdet
Online jegyfoglalás »

15:45 Huszárik Z. terem
Becsúszó szerelem
Online jegyfoglalás »

17:45 Huszárik Z. terem
Gerhard Richter, a festő
Online jegyfoglalás »

18:00 Patkós I. terem
Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák
Online jegyfoglalás »

19:45 Patkós I. terem
Fekete Özvegy
Online jegyfoglalás »

19:45 Huszárik Z. terem
Még egy kört mindenkinek
Online jegyfoglalás »

További előadások »
A lap 0.261 másodperc alatt készült el. | Copyright 2021 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! - Levél a szerkesztőségnek | IMPRESSZUM |
| A látogatók száma 2013.07.01-től összesen: 3310541 | Ebben a hónapban: 30164 | Ma: 815 | jelenleg: 1 | Statisztika |