DÉL-PEST
MEGYE
ONLINE

www.delpestmegyeonline.hu

Abony | Albertirsa | Cegléd | Ceglédbercel | Csemő | Jászkarajenő | Kocsér | Kőröstetétlen | Nagykőrös | Nyársapát | Tápiószőlős | Törtel | Újszilvás
Ma 2017. október 17. kedd, Hedvig napja van. - Holnap Lukács napja lesz.
Keresés:
HOROSZKÓP
Pest megye www.pestmegye.hu
TELEPÜLÉSEK
CTV

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

oldal:1/57 bejegyzés:10/569

A Miniszterelnökség pályázati felhívása Területi Közigazgatási Ösztöndíjra »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.10.12. 14:04
A Miniszterelnökség a Területi Közigazgatási Ösztöndíjról és egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 377/2014. (XII. 31.) Korm. rendelet 3. § a) pontja alapján pályázatot hirdet a 2018. évi Területi Közigazgatási Ösztöndíjra a területi közigazgatási életpálya iránt elhivatott, felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok részére.

A Miniszterelnökség a Területi Közigazgatási Ösztöndíjról és egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 377/2014. (XII. 31.) Korm. rendelet 3. § a) pontja alapján pályázatot hirdet a 2018. évi Területi Közigazgatási Ösztöndíjra a területi közigazgatási életpálya iránt elhivatott, felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok részére.

A Területi Közigazgatási Ösztöndíj a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a megfelelően képzett, szakmailag elhivatott, gyakorlati tapasztalattal rendelkező, a területi közigazgatás iránt elkötelezett szakember-utánpótlás biztosítása.

A Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram (a továbbiakban: TKÖ Program) keretében a felvételt nyert ösztöndíjasok 12 hónapos szakmai gyakorlaton vesznek részt, heti 40 órás munkarendben, melyet Magyarországon, egy fővárosi vagy megyei kormányhivatalnál (a továbbiakban: kormányhivatal) töltenek el. A gyakorlati helyeket a Miniszterelnökség ajánlja fel az ösztöndíjasoknak a kiválasztási folyamat eredménye és a befogadó intézmények igényeinek megfelelően. A résztvevők szakmai fejlődését a TKÖ Program teljes időtartamában mentorok segítik.

A TKÖ Program eredményes teljesítése esetén az ösztöndíjas számára lehetőség nyílik az állami tisztviselői karrier megkezdésére.

A TKÖ Program várható időtartama: 2018. február 1. – 2019. január 31.

Pályázati feltételek:

a pályázat benyújtásakor be nem töltött 35. életév;cselekvőképesség, büntetlen előélet, magyar állampolgárság;felsőfokú iskolai végzettség1 (BA/BSc, MA/MSc, illetve hagyományos 5 éves egyetemi vagy 3-4 éves főiskolai képzésben szerzett oklevél);a pályázat benyújtásának időpontjában kormányzati szolgálati, közszolgálati, állami szolgálati jogviszony nem áll fenn;az ösztöndíjprogramban történő sikeres részvétel esetén vállalja a területi közigazgatásban történő munkavégzést.

A részvétellel kapcsolatos további feltételek:

Az ösztöndíjas az ösztöndíjas jogviszonyt létrehozó szerződés időtartama alatt munkaviszonyban, állami vezetői szolgálati, kormányzati szolgálati, közszolgálati, állami szolgálati, közalkalmazotti, bírói szolgálati, igazságügyi alkalmazotti szolgálati, ügyészi szolgálati, valamint hivatásos szolgálati jogviszonyban nem állhat.Az ösztöndíjas jogviszonyt az állami tisztviselőkről szóló 2016. évi LII. törvény (a továbbiakban: Áttv.) 3. § (1) bekezdése, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 47. §-a, a Területi Közigazgatási Ösztöndíjról és egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 377/2014. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: TKÖ Korm. rendelet) szabályozza.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Pályázókat, hogy a tizenkét hónapos szakmai gyakorlat sikeres befejezését követően, valamint a TKÖ Korm. rendelet 15. §-ában és 16. §-ában nevesített feltételek fennállása esetén állami tisztviselői kinevezésre az Áttv. 5. §-ában meghatározott feltételek fennállása esetén kerülhet sor. A feltételek fennállását a kinevezést megelőzően a megfelelő dokumentumokkal (pl. erkölcsi bizonyítvány) igazolni kell.

Az ösztöndíj összege: havi 130 000 Ft adómentes jövedelem, 12 hónapon keresztül.

Az ösztöndíj havi összegéről szóló közlemény az ösztöndíjas szerződések megkötése előtt a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítőben kerül közzétételre.

Az ösztöndíjon felül a Miniszterelnökség a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítést nem téríti meg az ösztöndíjas részére.

A pályázat benyújtásának módja:

Pályázni elektronikus formában, a www.osztondijprogram.kormany.hu oldalon meghatározott módon, az alábbi dokumentumok feltöltésével lehet:

magyar nyelvű önéletrajz (formátum: .doc, .docx, .pdf; az ajánlott minta az oldalról letölthető);végzettséget igazoló okirat másolata.

Fontos! Csak a megfelelően feltöltött pályázati anyagot tudjuk elfogadni, hiánypótlásra a jelentkezési határidő lejártát követően nincs lehetőség!

Pályázati időszak: 2017. október 1. – 2017. október 31.

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE: 2017. október 31. (kedd) 24 óra.

A pályázat elbírálásának módja, rendje:

A beérkezett pályázatok alapján formai szűrésen megfelelt pályázók komplex kiválasztási eljáráson vesznek részt. A kiválasztási eljárás első fordulójának részét képezi egy online kompetencia teszt, valamint egy online feladatsor, mely a jelentkezők TKÖ Programmal kapcsolatos gyakorlati tájékozottságát méri. Az első forduló, melyben minden formailag helyes pályázatot benyújtó pályázó részt vehet, várhatóan 2017. november 2–3. között kerül lebonyolításra. Az első fordulóban megfelelt jelentkezőt az általa első helyen megjelölt kormányhivatal – várhatóan 2017. november 13. és december 7. között – meghallgatja. A kormányhivatal a felvételre javasolt ösztöndíjasok személyét illetően javaslatot tesz a Miniszterelnökség részére, mely szükség esetén harmadik körös meghallgatást is lefolytathat.

Az eredmények összesítését követően a Program Irányító Bizottság javaslatot tesz a nyertes pályázók személyére, amely alapján a közigazgatási minőségpolitikáért és személyzetpolitikáért felelős miniszter dönt az ösztöndíjak odaítéléséről.

A Program megvalósításának fedezete a Miniszterelnökség 2018. évi költségvetésében rendelkezésre áll 111 126 600 Ft-ig.

A programba felvehető ösztöndíjasok száma: 50 fő.

A pályázat elbírálásának végső határideje: 2018. január 25.

Kapcsolat és további információ:

Közigazgatási Ösztöndíjprogramok és Kormányhivatali Képzési Osztály

Kapcsolattartás: az alábbi honlap „Kapcsolat” menüpontja segítségével:

www.osztondijprogram.kormany.hu

(Miniszterelnökség)

Nemzetközi logisztikai központ Pátyon »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.10.11. 13:01
Nemzetközi logisztikai központ Pátyon
Sikeres próbaüzemet követően adták át október 10-én a pátyi ipari park első létesítményét, amelyet a világ egyik legjelentősebb logisztikai vállalata, a svájci Kühne + Nagel Kft. bérel és a Federal Mogul autóipari alkatrészgyártó vállalat részére alakított ki itt egy regionális autóalkatrész-elosztó központot. Az ünnepélyes megnyitón részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő és Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja is.

A huszonháromezer négyzetméteres, Pest megyei, pátyi ipari park ezzel hivatalosan is megkezdte a működését. Az ipari park az állami tulajdonú Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) beruházásában valósult meg ötmilliárd forintból.

"Új korszakot szeretnénk nyitni, a még magasabb gazdasági növekedés korszakát a magyar gazdaságtörténetben" - mondta el beszédében a Orbán Viktor.

Közölte: a kormány elindította Európa legnagyobb, ipari parkok fejlesztésével foglalkozó beruházássorozatát, amelynek két zászlóshajója az 5 milliárd forintos - 75 százalékban piaci hitelből megvalósított - pátyi és a 17 milliárd forintos hatvani beruházás. Mindkét fejlesztés állami fedezetű, de piaci alapú.

Ám ez csak a kezdet, mert megindulnak azok a projektek, amelyek lefedik ipari parkokkal egész Magyarországot. A Modern városok programban 13 megyei jogú városban összesen 44 milliárd forint értekben építenek majd ipari parkokat - fejtette ki.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem híve az állam jelentős gazdasági szerepvállalásának, "jobban bízunk a vállalkozókban, a befektetőkben, mint a saját bürokratáinkban", de az állami iparipark-fejlesztési program meghirdetése nélkül elmaradnának a beruházók.

Az iparipark-program jelentősége, hogy enyhíti az ország különböző részei közötti fejlettségi különbségeket is - jegyezte meg.

Tájékoztatása szerint 2020-ig 150-200 milliárd forintot fordítanak az iparipark-hálózat kiépítésére, a létrejövő létesítmények pedig a legkomolyabb igényeket támasztó cégek ingerküszöbét is megütik majd.

A kormányfő szerint a kontinens "szívében" lévő Magyarországot "a Jóisten is arra teremtette", hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtson a logisztikai iparban, és célja is, hogy a régió logisztikai szolgáltató központjává váljon. Hozzáfűzte: a visegrádi négyek (Magyarország mellett Csehország, Szlovákia és Lengyelország) Európa legstabilabb, legbiztonságosabb és legnagyobb gazdasági növekedést produkáló régióját alkotják.

Szükség van ugyanakkor a szabad áruforgalomra is - folytatta -, ezért Magyarországnak, a nemzetgazdaságának és a logisztikai iparágnak is az az érdeke, hogy az Európai Unió belső határai nyitottak legyenek, a külső határok pedig védettek és zártak. Tíz éve ez még így is volt, ma azonban a külső határok nyitva vannak, és egyre több belső határt építenek vissza, a magyar politika feladata, hogy ezt a folyamatot megpróbálja megállítani - mondta.

A mostani megnyitó szerinte azt mutatja, hogy az elmúlt években megteremtett magyar gazdaságpolitikai klíma jó alapot nyújt az ide érkező befektető cégeknek. "Úgy tekintünk Magyarországra, mint egy nagy jövő előtt álló országra, és örülünk, hogy nemcsak mi látjuk így saját magunkat, hanem az ide érkező befektetők is ezt gondolják rólunk" - fogalmazott a miniszterelnök.

A pátyi ipari parkban tevékenykedő külföldi cégek, amelyek "igazi nagy vadak", Magyarországot választották működésük helyszínéül, ami azt jelenti, hogy az ország versenyképessége rendben van, a befektetők bíznak Magyarországban és a dolgozók munkaminőségében, szakértelmében - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Az egyedi igények szerint épült központ 160 embernek ad munkát, ez a létszám egyharmaddal bővíthető a kereskedelmi tevékenység bővítésével párhuzamosan. Lányi Márton, a Kühne + Nagel Kft. ügyvezető igazgatója a nemzetközi logisztikai központ megnyitóján elmondta, hogy cégük 70 ezer embernek ad közvetlenül munkát világszerte a világ több mint száz országában és Magyarországon 25 éve vannak jelen, 1200 munkatársat foglalkoztatnak. Bármit, bárhonnan elszállítanak vagy raktároznak - fűzte hozzá az ügyvezető. A Kühne + Nagel Kft. igazgatója kitért arra, hogy amennyiben nem fog össze a versenyszféra és a kormányzat, akkor ez a beruházás most nem itt, Magyarországon valósulhatott volna meg, mivel a Federal Mogul megbízását kemény csatában tudták megszerezni. Hozzátette, hogy a logisztikai szektor fejlődése versenyelőnyt jelent, mivel a Magyarországon letelepedő vállalatok így gyorsabban, jobban és pontosabban tudják kiszolgálni ügyfeleiket.

Csenger-Zalán Zsolt, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Magyarországon 196 ipari park létezik, s ebből a választókerületében már öt található. A NIPÜF létrehozásával kapcsolatosan kifejtette, hogy annak elsődleges célja olyan pénzügyi, munkaerő-piaci és digitális környezetet teremteni a vállalkozások számára, amely tovább erősíti a magyar gazdaság versenyképességét. A továbbiakban megvalósuló ipari parkok olyan gazdasági centrumok lesznek, amelyek hozzájárulnak a kormány iparfejlesztési stratégiájának megvalósításához, a magyar nemzetgazdaság megújulásához - fűzte hozzá az országgyűlési képviselő. Az állami alapítású és tulajdonú, Inpark márkanév alatt tevékenykedő NIPÜF Zrt. fő tevékenysége a hazai és nemzetközi piaci szereplők igényeinek megfelelő ipari ingatlanok fejlesztése - olvasható a vállalat weboldalán.

(MTI/Pest Megyei Kormányhivatal)

Tűzoltók jelentkezését várja a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.10.10. 14:56
Tűzoltók jelentkezését várja a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet tűzoltónak. A tűzoltóság iránt elhivatottságot érző, 18. életévét betöltött, magyar állampolgárok jelentkezését várják.

A felvételi tájékoztató időpontja: 2017. október 17. szerda 9-11 óráig.

Helyszíne: Madách Imre Művelődési központ (Vác, 2600, Dr. Csányi László krt. 63.)

(Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Vác Katasztrófavédelmi Kirendeltség)

Püspöki áldás a felújított Pest megyei iskolára »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.10.09. 14:21
Püspöki áldás a felújított Pest megyei iskolára
Ünnepi szentmisén áldotta meg október 5-én a felújított Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolát Spányi Antal megyés püspök Érden. A rendezvényen jelen voltak nemcsak az egyházmegye, a város és a tankerület vezetői, képviselői, hanem Aradszki András országgyűlési képviselő és Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is.

„Örömmel teszek eleget a felkérésnek és adom áldásomat a megújított iskolára, és köszönöm mindenkinek a támogatását, segítségét, és azt a türelmet, amivel az építkezés minden kellemetlenségét jó szívvel vállalták” – e szavakkal kezdte Spányi Antal megyés püspök ünnepi szentmiséjét, amit a Marianum iskola tornatermében tartottak. A szentmisén részt vett Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselő, Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, a fenntartó egyházmegye képviselői, T. Mészáros András polgármester, Sárközi Márta tankerületi igazgató, Érd város vezetése, az intézmény pedagógusai, diákjai és azok szülei is.

Az iskola a nyáron energetikai felújításon esett át: az összes nyílászárót kicserélték, felújították a gépészetet, szigetelték a pincefödémet, az épület pedig új vakolatot, színt kapott. A beruházást az iskola fenntartója, a Székesfehérvári Egyházmegye pályázati forrás segítségével finanszírozta.

A klímaváltozás veszélyezteti a teremtett világ jövőjét, és nagyon fontos, hogy annak védelmében az egyház is részt vegyen, a mostanihoz hasonló beruházásokkal – mondta Aradszki András energiaügyi államtitkár, országgyűlési képviselő, hozzátéve: ez teljes egészében összhangban van a magyar kormány klímapolitikai céljaival.

Hajdu Ferenc, az iskola püspöki biztosa az ünnepi szentmise elején utalt arra, hogy nem ez az egyetlen, az iskolát érintő építkezés, hiszen a befejezett energetikai felújítás mellett megkezdődött egy új épületszárny építése is. Mint hangsúlyozta: az iskola nem csupán kövek, beton és acél alapanyagokból, hanem sokkal inkább bizalomból épül, abból a bizalomból, ami lehetővé tette a felújítást, illetve a már megkezdett bővítést is, és amely nem csupán az emberektől, hanem az Úristentől ered.

Takácsné Tóth Noémi iskolaigazgató azt emelte ki: bízik benne, hogy az áldás segít abban, hogy az iskolába járó gyerekek tovább tudjanak majd gyarapodni testben, lélekben és szellemben.

(ÉrdMost.hu/Pest Megyei Kormányhivatal)

Új Karrier Magyarországon - Európai Online Állásbörze »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.10.09. 10:03
Új Karrier Magyarországon - Európai Online Állásbörze
Az EURES egy napra összehozza az interneten mindazokat, akik érdeklődnek Magyarország iránt, és itt szeretnének új karriert kezdeni. Számos magas színvonalú és azonnal betölthető pozíció áll rendelkezésre az IT, gyártás, gyógyszer- és vegyipar, valamint a szolgáltatás területeken (SSC, call centers), ahol a hazai és nemzetközi tapasztalat a nyelvtudással együtt rendkívüli értéket jelent.

Az EURES egy napra összehozza az interneten mindazokat, akik érdeklődnek Magyarország iránt, és itt szeretnének új karriert kezdeni. Számos magas színvonalú és azonnal betölthető pozíció áll rendelkezésre az IT, gyártás, gyógyszer- és vegyipar, valamint a szolgáltatás területeken (SSC, call centers), ahol a hazai és nemzetközi tapasztalat a nyelvtudással együtt rendkívüli értéket jelent.

Az Új Karrier Magyarországon Európai Online Állásbörze 2017. november 22-én 10.00-től 16.00 óráig az Európai Bizottság European Job Days weboldalán az új kihívásokat keresők részére könnyű és határok nélküli találkozási lehetőségeket kínál a magyarországi cégekkel és a megpályázható karrierlehetőségeikkel.

Álláskeresőknek:

minőségi betölthető pozíciók informatikusoknak, programozóknak, mérnököknek, gyártási, gyógyszer- és vegyipari szakembereknek és idegen nyelveket beszélő pályakezdő fiataloknakismerkedés a magyarországi vállalatokkal, online felvételi interjúk és kapcsolatépítés

Munkáltatóknak:

cégbemutatkozás, munkáltatói márka, szabad pozíciók és karrierlehetőségek népszerűsítéseképzett és tapasztalt munkavállalók egyszerű elérése és kiválasztásakapcsolatépítés a potenciális jelöltekkel, előválogatás és interjúztatás

Az EURES az online esemény alatt tanácsadást és tájékoztatást nyújt a munkaerőpiacról, élet- és munkakörülményekről, valamint hasznos gyakorlati tudnivalókról a mielőbbi magyarországi elhelyezkedéshez és sikeres életkezdéshez.

Részvétel online regisztrációval - munkavállalóknak és munkáltatóknak egyaránt díjmentesen.

Az online börze helyszíne: www.europeanjobdays.eu

Öröm a mozgásban, öröm az ízekben »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.10.02. 15:49
Öröm a mozgásban, öröm az ízekben
Idén hatodik alkalommal rendezték meg a Kormányhivatalok Foci Tornáját, amelyre szeptember utolsó szombatján, szép napos időben került sor a Főváros XVI. kerületében található Ikarus Sporttelepen. A fővédnöki tisztet ezúttal is Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár töltötte be, a küzdelemre felsorakozott csapatokban pedig szokás szerint több kormánymegbízott és járási hivatalvezető is képviseltette magát a kormányhivatali kollégák között. A sárga-fekete színekben játszó Pest megye csapatát ebben az évben is erősítette Tarnai Richárd kormánymegbízott.

Valamennyi kormányhivatal nevezett csapatot az idei tornára, ami azt jelenti, hogy a rövid államtitkári megnyitó után húsz csapat kezdte meg a küzdelmet a műfüves pályákon. Öt-öt csapat játszott körmérkőzést és a csoportokból a legjobb kettő jutott tovább. A kispályás szabályok szerint öt mezőnyjátékos és egy kapus alkotta a csapatot, nevezni összesen tíz játékost lehetett.

A Pest Megyei Kormányhivatal csapata a tavalyihoz nagyon hasonló összeállításban állt fel, és idén Békés, Baranya, Vas és Szabolcs Szatmár Bereg megyék csapataival kellett megküzdeniük. A mozgalmas és harcos összecsapásokon sajnos a szerencse és a kapufák sem pártolták a Pest megyeiek lelkes focistáit, ezért a jó eredmények elmaradtak, és nem sikerült kiharcolni a továbbjutást a csoportból.

Immár hagyományosan főzőverseny is zajlott a focipályák szomszédságában. Finom bográcsos ételek készültek itt és mire véget értek a csoportküzdelmek kezdődhetett is a zsűrizés. Pest megyét a Szobi Járási Hivatal vezetője és munkatársai képviselték egy nagyon finom vadpörkölttel, amelyet frissen sütött tócsnival, és némi borral és pálinkával fogyaszthattak el a jelenlevők. A családi napot különlegességként egy úgynevezett Dartsfoci játék is színesítette.

Tarnai Richárd az esemény kapcsán elmondta, hogy „a focitorna az egészséges életmódnak és a mozgásnak csinál jó reklámot a kormányhivatali dolgozók körében, a főzőverseny pedig szó szerint ízt ad az együttlétünknek és még jobb hangulatúvá, családiassá teszi ezt. Fontos a küzdelem, a gól, de talán még fontosabb, hogy a munkatársainkkal jó kapcsolatot tudunk kialakítani, olyannyira, hogy tudunk együtt játszani, főzni és jól érezzük magunkat”. A focitornát végül Fejér megye csapata, a főzőversenyt szabolcsiak nyerték.

(Pest Megyei Kormanyhivatal)

Újabb művészek mutatkoznak be a Pesti Vármegyeházán »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.10.02. 14:41
Újabb művészek mutatkoznak be a Pesti Vármegyeházán
Immár harmadik állomásához ért a Pest Megyei Kormányhivatal által szervezett "Bemutatkoznak Járásaink tehetséges képzőművészei" című kortárs képzőművészeti kiállítássorozat, melyet Tarnai Richárd kormánymegbízott és Böjte Csaba ferences rendi szerzetes nyitott meg.

Noha a mondás szerint senki sem lehet próféta a maga hazájában, mi azt határoztuk el, hogy az itt élő művészeknek lehetőséget adunk, hogy megmutassák magukat és alkotásaikat – jelentette ki Pest megye kormánymegbízottja. Ez már a harmadik alkalom, amikor lehetőséget nyújt erre a kormányhivatal, ez alkalommal a Dabasi, Pilisvörösvári és Budakeszi járások településein élő művészek mutatkoztak be a Pesti Vármegyeházán.

Tarnai Richárd beszédében kitért a nézőpont fontosságára. Mint mondta, egy műalkotás esetében távolabbról nézve lehet észrevenni a hibát, de a kijavításához egészen közel kell menni hozzá. Hozzátette, hogy az életben is így van: néha meg kell állni, hátrébb kell lépni és távolabbról kell ránézni a dolgokra. Úgy könnyebben rájövünk, hogy mit rontottunk el. Azután pedig közel kell menni a problémához ‒ akár a másik emberhez, akár saját magunkhoz ‒, mert a hibát kijavítani csak egészen közelről lehet – mutatott rá.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy ne csak kívülről, hanem belülről is nézzük a dolgokat. A festett templomablakok példáját említette, amelyeket kívülről gyakran csak semmitmondó szürke üvegeknek és azokat összetartó romos vasaknak látunk, de ha bemegyünk, és belülről nézzük meg, a beszűrődő fényben csodák tárulhatnak a szemünk elé.

„Ne csak felületesen nézzük az alkotásokat, hanem érdemes megállni és alaposabban szemügyre venni a műveket, mert csak akkor láthatjuk meg, hogy miről is szólnak valójában az alkotások” – tanácsolta a kormánymegbízott. Így van ez a hivatallal kapcsolatban is – vont párhuzamot, felhívva a figyelmet, hogy ne csak felületesen alkossanak véleményt a hivatalban dolgozó szakemberekről, akik első látásra lehet, hogy csak „aktákkal szaladgáló szürke egereknek” látszanak, de valójában ugyanolyan emberek mint az ügyfelek vagy a művészek.

Végezetül a művészeknek címezve úgy fogalmazott: „Önök tanítók, akik a műveiken keresztül tanítanak minket, olyas valamire, amit megfogalmazni nem tudunk, csak megköszönni.”

Az eseményen Böjte Csaba ferences rendi szerzetes is köszöntötte a kiállítás megnyitón megjelenteket. Azt mondta, hogy a régiek úgy tartották, hogy „a találkozás nyolcadik szentség”. Hangsúlyozta: a találkozás mindig valami új dolgot hoz létre, és egyre nagyobb szükség van arra, hogy találkozzunk, egymás kezét megfogjuk és párbeszédet folytassunk egymással és fontos, hogy ez minél több irányba meginduljon ‒ fogalmazott a szerzetes. Mint kiemelte, úgy látja, hogy itt is egy párbeszéd indult el, ahol a hivatal részéről megvan a fogadókészség, az alkotók pedig szívesen megmutatkoznak, bemutatják alkotásaikat.

(Orientpress-Pest Megyei Kormányhivatal)

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.09.26. 08:00
Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2017. október havi elérhetőségeiről.

Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2017. október havi elérhetőségeiről.

A kinagyított mellékletet a Kapcsolódó Anyagok alól töltheti le a jobb oldalon.

Irány a Sereg! »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.09.20. 12:57
Irány a Sereg!
„A honvédelem nemzeti ügy!” Hazánknak szüksége van olyan önkéntes tartalékosokra, akik tanulmányaik, vagy civil foglalkozásuk megtartása mellett támogatják a honvédelem ügyét.

„A honvédelem nemzeti ügy!” Hazánknak szüksége van olyan önkéntes tartalékosokra, akik tanulmányaik, vagy civil foglalkozásuk megtartása mellett támogatják a honvédelem ügyét.

Szereti a kihívásokat, és szeretne tenni otthona és környezete biztonságáért? Kipróbálná a katonai szolgálatot? Száműzheti az egyhangúságot az életéből!Jelentkezzen önkéntes tartalékos katonának!

Az ország valamennyi járásában járásonként megalakultak a területi elven szervezett önkéntes tartalékos századok, így a vecsési járásban is. A céljuk, hogy szükség esetén helyben rendelkezésre álljanak kiképzett, felkészített, alkalmazható erejükkel. A területvédelmi tartalékos század tagjai a felkészítések alkalmával olyan kiképzést, tudást kapnak, amely a helyi közösség védelmi képességét növeli, legyen szó honvédelmi vagy katasztrófavédelmi helyzetről. Minden nemzet hadereje a hivatásos katonákon túl a felkészült és sokoldalú tartalékos erőkön nyugszik, akik veszélyhelyzetben sem riadnak vissza attól, hogy komoly segítséget nyújtsanak.

Az önkéntes tartalékos katonai szolgálatot támogató munkáltató a munkavállalójának tényleges katonai szolgálatteljesítési időtartamára, valamint az ezzel kapcsolatban kiadott pótszabadság időtartamára kompenzációra jogosult. Támogassa Ön is a honvédelem ügyét!

Jelentkezhet minden nagykorú, magyarországi lakóhellyel rendelkező, büntetlen előéletű és cselekvőképes magyar állampolgár, a mindenkori öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, regisztrációs lapot bármely Kormányablakban kaphat, amelyet a kitöltést követően a járási hivatal továbbít az illetékes toborzó irodák részére, valamint elérhető a megyei toborzó iroda ügyfélszolgálatán és letölthető a www.irányasereg.hu weblapról is.

Szerződést kötni csak alkalmas minősítésű egészségi, pszichikai vizsgálatot követően lehet, amire a regisztráció után kerülhet sor. Az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatra jelentkezőnek II. típusú alkalmasság-vizsgálaton kell részt venniük. A vizsgálatot a jelentkező háziorvosa is elvégezheti, ha van foglalkozás-egészségügyi alkalmasság vizsgálatra szóló képesítése. Ellenkező esetben foglalkozás-egészségügyi képesítéssel rendelkező szakorvos végzi. A vizsgálat költségét a Magyar Honvédség fizeti.

Te Szedd! – önkéntes hulladékgyűjtés Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.09.18. 14:56
Te Szedd! – önkéntes hulladékgyűjtés Pest megyében
Idén is csatlakozott a Pest Megyei Kormányhivatal, a Földművelésügyi Minisztérium által hetedik alkalommal megszervezett Te Szedd! – önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz. A természetes környezet szépségének helyreállításában szeptember 15-én, egy több mint ötvenfős, kormányhivatali önkéntes csapat vett részt, amelyet Tarnai Richárd a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is erősített.

Az akció ebben az évben illeszkedett a nemzetközi takarítási világnaphoz is, és célja a tisztább és egészségesebb környezet kialakítása az illegálisan közterületekre kihelyezett szemétkupacok eltüntetésével. Emellett fontos a környezettudatos gondolkodásmód erősítése is, valamint szeretné népszerűsíteni a lakosság körében az önkéntességet, amelynek jelentős közösségépítő szerepe is van.

A Pest Megyei Kormányhivatal önkéntesei ezúttal is Vác környékén, a bányájáról híres Sejce-dűlőben gyűjtötték a szemetet, a többi járási hivatal munkatársai pedig egyénileg, helyben tisztították meg a környezetüket.A környezeti tisztaságot fontosnak tartó munkatársak az előre egyeztetett útszakaszokon, több csoportban, összesen 300 műanyag zsáknyi szemetet hordtak össze. Ezenkívül az árkokban és a dúsan benőtt fás területeken is rengeteg olyan nagyméretű hulladékot, többek közt gumiabroncsot, fürdőszobai berendezést, autóalkatrészt, tévé képcsövet találtak, ami nem fért már a zsákokba.

Szép természeti környezetben, de kevéssé forgalmas út mentén, balesetveszély nélkül dolgozhattak az önkéntesek, majd az összegyűjtött hulladékot a helyi kollégák folyamatosan és zökkenőmentesen szállították a Rády útra, ahonnan a Teszedd! munkatársai a következő napokban viszik majd el.

A Földművelési Minisztérium által országosan szervezett program keretében egyébként közel százharmincezer önkéntes, több mint 2200 helyszínen szedte idén is, a felelőtlen emberek által eldobott, a környezetünket súlyosan károsító hulladékot.

☂ Időjárás
Most:
24 °C  közepesen felhős közepesen felhős
Holnap:
13-25°C  erősen felhős erősen felhős

Legújabb hozzászólások

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Én azért annak is nagyon örülök,...

2013.11.07. 01:03 | Cegléd
hozzászólt: Kata

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Hú! Ez nem semmi. Egy ekkora...

2013.11.06. 20:48 | Cegléd
hozzászólt: Müller

Legközelebbi programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Térségi Adattár

A Ceglédi Uránia Mozi mai műsora
19:45 Huszárik Z. terem
Happy End
Online jegyfoglalás »

20:00 Patkós I. terem
Az
Online jegyfoglalás »

További előadások »
A lap 0.017 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! - Levél a szerkesztőségnek | IMPRESSZUM |
| A látogatók száma 2013.07.01-től összesen: 1840845 | Ebben a hónapban: 23928 | Ma: 1300 | jelenleg: 2 | Statisztika |