DÉL-PEST
MEGYE
ONLINE

www.delpestmegyeonline.hu

Abony | Albertirsa | Cegléd | Ceglédbercel | Csemő | Jászkarajenő | Kocsér | Kőröstetétlen | Nagykőrös | Nyársapát | Tápiószőlős | Törtel | Újszilvás
Ma 2020. február 28. péntek, Elemér napja van. - Holnap napja lesz.
Keresés:
HOROSZKÓP
cegkivonatmost.hu
 
Pest megye www.pestmegye.hu
TELEPÜLÉSEK
CTV

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

oldal:1/74 bejegyzés:10/733

Áramszünet lesz március 3-án a Budakeszi Járási Hivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2020.02.28. 10:00
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Budakeszi Járási Hivatala székhelyén (2092 Budakeszi, Fő u. 179.) 2020. március 3-án (kedden) áramszünet lesz.

Ez idő alatt munkatársaink általános tájékoztatást tudnak nyújtani az ügymenetekről, illetve nyomtatványokat tudnak biztosítani a későbbi ügyintézés segítése céljából.

Ezen a napon az alábbi telefonszámon érik el központi ügyfélszolgálatunkat: 20/249-8713.

Ügyintézésre a 2092 Budakeszi, Dózsa György tér 25. szám alatti kormányablakban van lehetőség.

Szíves megértésüket köszönjük!

Kiállítással emlékeztek a diktatúra elszenvedőire Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2020.02.26. 16:30
Kiállítással emlékeztek a diktatúra elszenvedőire Pest megyében
A kommunizmus áldozatainak tiszteletére február 25-én időszaki kiállítás nyílt a Pest Megyei Kormányhivatal díszudvarán, amely csupán egy saroknyira található attól az épülettől, ahonnan 1947-ben Kovács Bélát, a kisgazdapárt főtitkárát elhurcolták. Ennek az eseménynek a dátumát 2000-ben a kommunizmus áldozatainak emléknapjává nyilvánították.

 

A bűnöst nem, a bűnt azonban mindig keményen el kell ítélnünk – fogalmazott Tarnai Richárd. Pest megye kormánymegbízottja hangsúlyozta: ma divatja van a szocializmushoz kötődő jelképek népszerűsítésének, de ezek terjesztését semmilyen ideológia sem igazolhatja.

 

Szünetel az ügyfélfogadás a turai okmányirodában »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2020.02.24. 09:00
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Aszódi Járási Hivatal Turai Okmányirodájában (2194 Tura, Petőfi tér 1.) 2020. február 24-én előreláthatóan bizonytalan ideig az ügyfélfogadás technikai okból szünetel.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Aszódi Járási Hivatal Turai Okmányirodájában (2194 Tura, Petőfi tér 1.) 2020. február 24-én előreláthatóan bizonytalan ideig az ügyfélfogadás technikai okból szünetel.

Ebben az időszakban zavartalan ügyintézésre az Aszódi Járási Hivatal Aszódi Kormányablakában (2170 Aszód, Szabadság tér 9.) van lehetőség 7:00-17:00 óráig.

Megértésüket köszönjük!

Ügyfélfogadási szünet Tárnokon »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2020.02.21. 16:00
Az Érdi Járási Hivatal Hatósági Főosztály Hatósági Osztály ügyfélfogadása Tárnokon 2020. február 24. és 28. között szünetel.

Ügyintézésre az Érdi Járási Hivatal Hatósági Főosztály Hatósági Osztályán (2030 Érd, Budai út 7/b., Ügyfélfogadási idő: H.:8.00-12.00,13.00-16.00, K.:8.00-12.00, Sz.:8.00-12.00, 13.00-18.00, Cs.:8.00-12.00, P.:8.00-12.00) és az Érdi Járási Hivatal Hatósági Főosztály Kormányablak Osztály 1. (2030 Érd,Budai út 8., H.:7.00-17.00, K.:8.00-16.00, Sz.: 12.00-20.00, Cs.:8.00-16.00, P.:8.00-14.00), az Érdi Járási Hivatal Hatósági Főosztály Tárnoki Okmányirodai Kirendeltségén (2461 Tárnok, Fő utca 42.) 02.24-én, hétfőn 8:00-18:00 óráig, 02.26-án, szerdán 08:00-18:00 óráig, 06.28-án, pénteken 08:00-12:00 óráig van lehetőség.

Áramszünet »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2020.02.04. 14:00
Áramszünet a Pest Megyei Kormányhivatalban

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy áramszünet miatt a Pest Megyei Kormányhivatal 1052 Budapest, Városház utca 7. szám alatti épületében 2020. február 5. (szerda) napján, 8:00-16:30 óra között a személyes ügyfélfogadás korlátozottan, a telefonos ügyfélfogadás az alábbi telefonszámon történik: +36 70 702 8770

Javasoljuk, hogy megkereséseiket az [[[NyUHCXtzROO9MOGOMzFwldWd5ZmVsc3pvbGdhbGF0QHBlc3QuZ292Lmh1]]] címre szíveskedjenek ez időszakban megküldeni.

Szíves megértésüket köszönjük!

A Pest Megyei Kormányhivatal eljárást indít a fertőzéseket okozó budaörsi szakrendelő ügyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2020.01.23. 11:45
A Budaörsi Egészségügyi Központban történt decemberi szürkehályog-műtétek során kialakult fertőzéses megbetegedések miatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által felkért három országos szakfelügyelő vizsgálta az intézményben zajló szemészeti ellátás körülményeit.

A szakfelügyelői vizsgálatok további hiányosságokat tártak fel a szakrendelőben, ezért a Pest Megyei Kormányhivatal az egynapos szemészeti sebészet működési engedélye ügyében eljárást indít.

A fővárosi kormányhivatal korábban azt közölte, hogy a fertőzéseket a közegészségügyi-járványügyi előírások be nem tartása okozta, és a hiányosságok miatt ötmillió forint egészségügyi bírságot szabott ki.

Sajtó és média a jog tükrében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.11.28. 16:30
Sajtó és média a jog tükrében
Médiajogi konferenciát szervezett a Pest Megyei Kormányhivatal, amelyen Horváth Attila alkotmánybíró, Koltay András rektor, Szánthó Miklós médiaalapítványi elnök, valamint Buczkó Péter ügyvéd elemezték a hazai és a nemzetközi média helyzetét, valamint az aktuális joggyakorlatot.

A rendezvényen Tarnai Richárd kormánymegbízott arról beszélt, hogy jogalkalmazóként a hivatal mindennap találkozik a két témából eredő kérdéskörökkel. Hozzátette: a média feladata a történések torzításmentes közvetítése, a jognak pedig az igazság szolgálóleányának kell lennie, ezek az állítások azonban a mai gyakorlatban sokszor nem állják meg a helyüket.

Horváth Attila alkotmánybíró a magyarországi média helyzetét mutatta be a rendszerváltás előtti és az azt követő időszakban. Kiemelte: a szocializmus időszakában a pártállam erős kontrollt gyakorolt a média felett, ezt a hatalmat, kapcsolati tőkét pedig a rendszerváltást követően is sikerrel mentette át az utódpárt és a hozzájuk kötődő személyek.

Koltay András az állami- és magánszabályozásról, valamint a szociális hálózat felületeiről, a médiaszabályozás és a nemzeti szuverenitás kapcsolatáról beszélt. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora hangsúlyozta: az internettel kapcsolatos kezdeti várakozások, amelyek a szólásszabadság demokratizálódását vetítették előre, nem váltak valóra, a szolgáltatók befolyásolási kísérletei rendszeresen tapasztalhatóak.

Szánthó Miklós, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány elnöke szerint a hazai balliberális média azért frusztrált, mert korábbi véleményformálási monopóliuma megszűnt, a kommunikációs tér kiegyensúlyozottabbá vált, azonban még mindig nem beszélhetünk médiaegyensúlyról.

Buczkó Péter ügyvéd interaktív előadásában gyakorlati példákon keresztül mutatta be, hogy a személyiségvédelem és a média kapcsolatában milyen eltérő megítélések és bírói döntések állnak.

Áder János előadást tartott a klímaváltozásról »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.11.27. 16:15
A klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak legalább 80 százalékát a vizek állapotán keresztül érzi meg az emberiség - mondta Áder János köztársasági elnök a Pesti Vármegyeháza Dísztermében.

 

 

A polgári gondolat lényegéhez tartozik az egyéni és kollektív öngondoskodás – mondta Vízkelety Mariann. A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke kijelentette: távol áll tőlünk az "öko-világvége" hangulat, ellenkezőleg, az a meggyőződésünk, hogy családi, közösségi és nemzeti szinten is bőven van tennivaló, amellyel hazánk környezeti feltételeit megfelelő irányba tudjuk befolyásolni, saját magunk, gyermekeink és unokáink javára.

 

Az államfő előadásában ezúttal is hangsúlyozta: a klímaváltozás tényével mindenki szembesülhet a mindennapokban, a tudományos álláspont szerint pedig ennek hátterében az emberi tevékenység következtében növekvő üvegházhatású gázkibocsátás áll. Áder János ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az emberiség vízfogyasztása kétszer, energiafelhasználása pedig háromszor gyorsabban emelkedik, mint amilyen ütemben nő a Föld lakossága. Mindennek következményeként a földfelszíni hőmérséklet legalább tizenötször gyorsabban emelkedik, mint bármely korábbi földtörténeti korban – tette hozzá.

 

A köztársasági elnök kiemelte: ez az éghajlati változás nagyrészt a „víz három drámáján” keresztül mutatkozik, vagyis azokon a helyzeteken, amikor a víz hiánya, áradása, illetve szennyezettsége jelent problémát. A gondokra példaként említette egyebek mellett, hogy a világ ruhaiparának vízfogyasztása a Nílus éves vízhozamának feleltethető meg, miközben energiafelhasználása több mint a légi- és vízi közlekedésé együttvéve.

Áder János felidézte: a történelemben többször is előfordult, hogy a vízhiány vetett véget különböző civilizációknak. Szerinte azonban az emberiség ma sem óvja megfelelően a hozzáférhető vízkészletét, amit az is mutat, hogy a fejlődő országokban a szennyvíz 90 százalék tisztítatlanul kerül az élővizekbe.

 

Az államfő kiemelte: a becslések szerint 2050-re már 4 milliárd ember élhet vízhiányos területeken, 36 ország pedig már most is az úgynevezett vízszegénységi küszöb alatt van. A köztársasági elnök kitért arra is, hogy az emberiségnek már 2030-ra a jelenleginél 50 százalékkal több élelmiszerre és 30 százalékkal több vízre lesz szüksége, ugyanakkor a jelenlegi tendencia alapján évente 2 százalékkal csökken a globális élelmiszer-termelés.

Áder János szerint a helyzet megoldásához közgazdasági szemléletváltozásra van szükség, például a körforgásos gazdaság felé történő elmozdulással, amely a hulladékot nem szemétként, hanem nyersanyagként kezeli. Szükség van változásra, azt azonban nem egy országtól szabad elvárni, hanem nemzetközi összefogásra van szükség - jelentette ki.

 

Az államfő ismét szólt arról is, sokak fejében élnek téves sztereotípiák arról, Magyarország mennyit tesz a klímaváltozás ellen, miközben más országokat, például Dániát úgy könyvelik el „klímabajnoknak”, hogy Magyarországnál nem csökkentette jobban a károsanyag-kibocsátását.

Hangsúlyozta: Magyarország egyike a világ azon 21 országának, amely úgy tudta növelni gazdasági teljesítményét, hogy közben energiafelhasználását 7 százalékkal, szén-dioxid-kibocsátást pedig 32 százalékkal csökkentette. Áder János közölte: a németországi egy főre eső üvegházhatású gázkibocsátás a magyarországi kétszerese, míg az amerikai három és félszerese.

(Pest Megyei Kormányhivatal/MTI)

Összeült a Pest Megyei Védelmi Bizottság »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.10.31. 14:35
Összeült a Pest Megyei Védelmi Bizottság
Ülésezett a Pest Megyei Védelmi Bizottság, hogy áttekintsék a téli időjárással kapcsolatos teendőket.

Radich Orsolya főigazgató vezette a Pest Megyei Kormányhivatal dísztermében tartott eseményt, amelyen a bizottság jövő évi feladatai mellett a katasztrófavédelem aktuális kérdéseit is áttekintették.

Az állandó és meghívott tagok a Magyar Honvédség idei főbb gyakorlatairól, a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerről, valamint a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vízkárok elleni védekezési felkészüléséről is hallhattak beszámolót.

A rendezvényen elhangzott, hogy az együttműködő hatóságok és szervezetek hatékony koordinációval, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálattal szoros együttműködésben készülnek a télre, az esetleges rendkívüli időjárás által kiváltott veszélyhelyzetek kezelésére.

Hivatásetikai elvárások a közigazgatásban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.10.31. 13:30
Hivatásetikai elvárások a közigazgatásban
A Magyar Kormánytisztviselői Kar és a Nemzeti Védelmi Szolgálat közös konferenciájának adott otthont a Pest Megyei Kormányhivatal.

Az új kormányzati igazgatásról szóló jogszabály jelentősen átalakította a közszolgálati szabályozás koncepcióját, alapjait és a tisztviselőket érintő elvárásokat.

 

 

Jávor András elmondta: az értékek változatlan megőrzése mellett szükséges a napi gyakorlatot a kor kihívásaihoz igazítani. A Magyar Köztisztviselői Kar tiszteletbeli elnöke hozzátette: a társadalom jogos elvárása az, hogy a tisztviselők magatartása fedhetetlen és korrupciómentes legyen.

 

Palich Etelka hangsúlyozta: a szakterületen dolgozó munkatársaknak szükséges tapasztalatot cserélniük. A Magyar Kormánytisztviselői Kar elnöke kiemelte: a vezetőknek komoly erőfeszítéseket kell tenniük a feladatellátás hatékonyságának növelésére, valamint a munkatársak motiválására.

 

A konferencián előadást tartott Radich Orsolya, a Pest Megyei Kormányhivatal főigazgatója is, aki a kormányzati igazgatás munkáltatói oldalát érintő szakkérdéseiről beszélt.

A szakmai program az egységes etikai elvárásokkal kapcsolatos egyeztetés mellett annak az adott szervezetbe történő jobb felhasználhatóságát is elő kívánta segíteni.

☂ Időjárás
Most:
°C 
Holnap:
-°C 

Legújabb hozzászólások

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Én azért annak is nagyon örülök,...

2013.11.07. 01:03 | Cegléd
hozzászólt: Kata

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Hú! Ez nem semmi. Egy ekkora...

2013.11.06. 20:48 | Cegléd
hozzászólt: Müller

Legközelebbi programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Térségi Adattár

A Ceglédi Uránia Mozi mai műsora
19:30 Huszárik Z. terem
Zárójelentés
Online jegyfoglalás »

20:00 Patkós I. terem
A láthatatlan ember
Online jegyfoglalás »

További előadások »
A lap 0.056 másodperc alatt készült el. | Copyright 2020 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! - Levél a szerkesztőségnek | IMPRESSZUM |
| A látogatók száma 2013.07.01-től összesen: 2815898 | Ebben a hónapban: 24627 | Ma: 555 | jelenleg: 1 | Statisztika |