DÉL-PEST
MEGYE
ONLINE

www.delpestmegyeonline.hu

Abony | Albertirsa | Cegléd | Ceglédbercel | Csemő | Jászkarajenő | Kocsér | Kőröstetétlen | Nagykőrös | Nyársapát | Tápiószőlős | Törtel | Újszilvás
Ma 2017. április 26. szerda, Ervin napja van. - Holnap Zita napja lesz.
Keresés:
HOROSZKÓP
Pest megye www.pestmegye.hu
TELEPÜLÉSEK
CTV

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

oldal:1/52 bejegyzés:10/518

A Műemléki Világnap rendezvénye Visegrádon »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.04.20. 11:34
A Műemléki Világnap rendezvénye Visegrádon
„Örökség és turizmus-lehetőségek és eszközök” címmel a Műemléki Világnap alkalmából rendezett konferenciát április 18-án kedden az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága, a Miniszterelnökség Kulturális Örökségvédelemért és Kiemelt Kulturális Beruházásokért Felelős Államtitkársága és Visegrád Város Polgármesteri Hivatala. Az ünnepi rendezvényen részt vett Hanvay Dávid, a Miniszterelnökség Kulturális Örökségvédelmi és Fejlesztési Főosztályának vezetője, Félegyházi András Visegrád Város polgármestere, Tarnai Richárd a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, valamint a kormányhivatalok örökségvédelmi szakemberei és a műemlékvédelmi terület képviselői.

Köszöntőjében Tarnai Richárd kormánymegbízott kiemelte, hogy a kormányhivatal lehetőség és eszköz is szeretne lenni az örökségvédelem szakemberei számára.

A beszédében negatív példaként említette meg azt az esetet, amikor a francia baloldali kormány 2013-ban elrendelte és megvalósította egy 12. századi gótikus katedrális lerombolását arra hivatkozva, hogy nincs keret a felújítására.

A kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy Magyarországon ilyen fordulhat elő, „nemcsak azért, mert a kormány kiemelten fontosnak tartja a történelmi emlékek és az egyházi épületek megőrzését, hanem, mert bennünket, magyarokat az évszázadok alatt lerombolt értékeink romjai figyelmeztetnek az örökségünk megőrzésének kötelességére”.

Az ICOMOS (a Műemlékek és Műemlékhelyszínek Nemzetközi Tanácsa) javaslatára, az UNESCO 1983-ben elfogadott határozta alapján 1984 óta minden évben április 18-a a „Műemlékek és Műemlékhelyszínek Nemzetközi Napja”, rövid nevén: a Műemléki Világnap.

Magyarországon a kezdetek óta minden évben egy egész napos központi rendezvényen (és szerte az országban számos kapcsolódó eseményen) emlékeznek meg műemlékekről, épített kulturális örökségről. A rendezvényt hagyományosan az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága szervezte, szoros együttműködésben a kulturális örökségért felelős minisztériummal, intézményekkel. Ebből az alkalomból adjuk át az ICOMOS által alapított díjakat is; majd, szintén a hagyományoknak megfelelően, a délutáni program keretében félnapos szakmai programmal – előadások, pódiumbeszélgetés – zárult az esemény.

Idén április 18-án – a a helyi Önkormányzatal együttműködve – Visegrádon rendezték meg a Műemléki Világnap központi rendezvényét, „Örökség és turizmus – a turizmus öröksége” témájú tanácskozással egybekötve. Ez a Pest megyei helyszín éppen az előző világnapi rendezvény alkalmából vehette át az ICOMOS Díjat. A pélaadó műemlékgondozásért megítélhető díjat idén a Gyulai Almásy Kastély tervező csapata vehette át.

Veszélyes gyermekruházati és játék termékek »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.04.11. 09:46
A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya kiemelt figyelmet fordít forgalomban lévő gyermekruhák és gyermekjátékok ellenőrzésére.

2017. január 1-je óta elvégzett hatósági ellenőrzések során a következő, veszélyesnek minősített termékek forgalmazását tapasztaltuk:

Fenox márkájú, TZ-1355 modellszámú lányka félcipő;Mountain márkájú, B78 azonosító jelölésű lányka szandál;HL Xiang márkájú, A 261 azonosító jelölésű lányka nadrág;Giolan márkájú, CH252-2 azonosító jelölésű kislány cipő;M&D márkájú, 9992 azonosító jelölésű lányka fürdőruha;Mountain márkájú, a csomagoláson B115-1; a terméken B115-2 azonosító jelölésű kisgyermek szandál;Beauty Princess márkájú, 6002 azonosító számú műanyag játék;Bost Multi Purpose megnevezésű, LD-C78C azonosító számú lámpa;Fashion Girl márkájú, 0102 azonosító jelölésű baba;Weide márkájú, 4633-206 azonosító jelölésű kisgyermek cipő;Keyzi márkájú, Sylwia típusú, 5907441610100 vonalkóddal ellátott lányka fürdőruha;márkajel nélküli, Angel 12” azonosító jelölésű lányka gyermekkerékpár.

Fontos megjegyezni, hogy nemcsak a kisebb játékboltok és ruhaboltok kínálatában fordulhat elő nagyobb értékű veszélyes termék forgalmazása. A márkajel nélküli, Angel 12” azonosító jelölésű lányka gyermekkerékpárt egy áruházlánc forgalmazta.

A fent nevezett termékek forgalmazását a Pest Megyei Kormányhivatal megtiltotta, forgalomból kivonta és visszahívta, valamint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta a gazdasági szereplőket.

A veszélyes termékekről az alábbi linkekre kattintva tájékozódhat:https://ec.europa.euhttp://fogyasztovedelem.kormany.hu/veszelyes-termekekhttp://www.piacfelugyelet.hu

Tájékoztató a Szolgáltató Kormányhivatal Modellről »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.04.10. 12:34
Megyénkben a következő hónapokban számos ügyfél, vállalkozó, civil szervezet, önkormányzat fog találkozni a Kormányhivatal azon munkatársaival, akik megkérdezik őket a Kormányhivatal szolgáltatói kultúrájával kapcsolatos elvárásaikról, elégedettségükről.

Megyénkben a következő hónapokban számos ügyfél, vállalkozó, civil szervezet, önkormányzat fog találkozni a Kormányhivatal azon munkatársaival, akik megkérdezik őket a Kormányhivatal szolgáltatói kultúrájával kapcsolatos elvárásaikról, elégedettségükről.

A vélemények megismerése érdemi információt ad majd a Szolgáltató Kormányhivatal Modell Pest Megyei Kormányhivatalban történő bevezetéséhez, amely 2017. évben valamennyi kormányhivatalban bevezetésre kerül.

A Szolgáltató Kormányhivatal Modell országos bevezetése a KÖFOP 1.0.0 - VEKOP-15-2016-00041 A szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modell című pályázati felhívás keretében, 600 millió Ft (a projekt egészére 2,9 milliárd Ft) vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósul meg. A projekt megvalósításában a Miniszterelnökség, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, továbbá a Pest Megyei Kormányhivatal, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség konzorciumi együttműködés keretében vesz részt.

A Szolgáltató Kormányhivatal Modell (a továbbiakban: Modell) a Szolgáltató Állam megteremtésének jegyében 2015. évben került kidolgozásra - illeszkedve a 2014-2020. évekre vonatkozó Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Stratégiához – a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalban. A Modell struktúrája fókuszba helyezi a kormányhivatalok ügyfél- és partnerkörét, irányt mutat a kormányhivatali szolgáltatói stratégia kimunkálásához.

A Szolgáltató Kormányhivatal Modell értékei: a szakmai hitelesség, az állami tisztviselők felkészültsége, a kormányhivatal és a vele kapcsolatba lépők között létrejövő partnerség, az ügyintézés gördülékenysége, a kormányhivatal által működtetett nyilvánosság.

A Modell bevezetésének célja minőségi közszolgáltatás nyújtása a különböző hatósági eljárásban részt vevő ügyfeleknek, az önkormányzatoknak, vállalkozásoknak, civil szervezeteknek. A Modell a Hivatal belső működési rendjében nagy hangsúlyt helyez a szervezet általános működési kultúrájára, az emberi erőforrás gazdálkodásra.

A Modell megvalósításának főbb szakaszai a kormányhivatali munkára vonatkozó ügyfél-, és partner elégedettség, az elvárások megismerése, a megkérdezett információk feldolgozása, elemzések készítése, a Szolgáltató Kormányhivatal Stratégiájának megfogalmazása, majd a Stratégiában megfogalmazott szolgáltatói kultúrát fejlesztő célok cselekvési tervének kidolgozása, megvalósítása 2018 végéig.

A bevezetés első lépése az ügyfelek és partnerek elvárás- és elégedettségvizsgálata, amelybe bevonásra kerülnek:

- Az Érdi, Nagykőrösi és Szentendrei járás tekintetében a hatósági eljárásban résztvevő ügyfelek (Kormányablakhoz kapcsolódó, társadalombiztosítási, földhivatali és foglalkoztatási tárgykörökben) és az önkormányzatok,

- Pest megye teljes területére kiterjedően a vállalkozások és civil szervezetek,

- a Kormányhivatalon belül a szervezeti kultúra és szolgáltatói attitűd vizsgálatokba bevont munkatársak.

A Modell bevezetése kapcsán a megkérdezettek véleményének meghatározó jelentősége van, hiszen a Szolgáltató Kormányhivatali Stratégia kialakításához fontos alapot jelentenek az elvárás-, és elégedettségvizsgálatok. Kérjük, és köszönjük a Pest Megyei Kormányhivatal ügyfeleinek és partnereinek együttműködését az elvárás- és elégedettségvizsgálatok elvégzésében, amellyel nagyban hozzájárulnak a Kormányhivatal által nyújtott közszolgáltatások ügyfélközpontúságának további fejlesztéséhez.

 

A vizsgálatok során adott válaszok összegzése, valamint a Kormányhivatal Szolgáltató Stratégiája várhatóan 2017. november hónapban a Kormányhivatal honlapján (www.kormanyhivatal.hu/hu/pest), valamint különböző rendezvényeken kerül közzétételre.

Nagypéntek »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.04.10. 10:33
A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 93. § (1) bekezdése alapján 2017. április 14., nagypéntek munkaszüneti nap. Tájékoztatjuk Önöket, hogy ezen a napon a kormányhivatal okmányirodáiban és kormányablakaiban szünetel az ügyfélfogadás.

Szíves megértésüket megköszönve kívánunk munkatársaink nevében Áldott Húsvéti Ünnepet!

Ülésezett a Pest Megyei Védelmi Bizottság »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.03.29. 16:16
Ülésezett a Pest Megyei Védelmi Bizottság
Megtartotta soron következő ülését március 28-án, a Pest Megyei Védelmi Bizottság. A megbeszélésen részt vett többek közt Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, a Védelmi Bizottság elnöke és Branyiczky Márk tű. ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója

A rendezvényt megnyitotta és a megjelenteket köszöntötte Tarnai Richárd kormánymegbízott, a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnöke.

A Védelmi Bizottság ülésén tájékoztató hangzott el az Önkéntes Területi Tartalékos Rendszerről.

A rendezvényen szó volt a rendkívüli téli időjárási viszonyok során jelentkezett, Pest megye lakosságának élet- és vagyonbiztonságát veszélyeztető események kezelésével kapcsolatos tapasztalatokról.

A résztvevő hivatásos szervek beszámoltak az aktuális ár- és belvízi helyzet alakulásáról és szót ejtettek a szabadtéri tüzek megelőzésének fontosságáról is.

Önkormányzati Nap Gödöllőn »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.03.28. 16:03
Önkormányzati Nap Gödöllőn
Az elektromos hálózatok önkormányzatokat érintő ügyeiről tartottak Önkormányzati Napot március 27-én, a gödöllői Grassalkovich-kastélyban. Az eseményen részt vett Friedrich Wilhelm Knebel az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport igazgatósági tagja, Béres József, az ELMŰ Hálózati Kft. ügyvezető igazgatója és Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

Tarnai Richárd kormánymegbízott köszöntőjében kiemelte, hogy az elektromos hálózatokat működtető cégek és a kormányhivatal együttműködésében nincsenek áramkimaradások. Hangsúlyozta, hogy „a kormány a közigazgatást áramvonalassá kívánja tenni, amely többek közt az állami rezsicsökkentésnek köszönhető.”

Friedrich Wilhelm Knebel előadásában válaszul elmondta, hogy az együttműködésen mindig van mit javítani, majd kifejezte reményét, hogy ez a kapcsolat ellenállás és feszültségmentes lesz a továbbiakban is.

Béres József az ELMŰ Hálózati Kft. ügyvezető igazgatója előadásában ismertette a rendezvény további programját, amelyen a résztvevők először plenáris előadásokat hallhattak, majd egy szünetet követően egyes szakmai témák köré szervezett, egymással párhuzamosan zajló tematikus konzultációkon vehettek részt, kisebb csoportokban.

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.03.28. 08:00
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2017. április havi elérhetőségeiről.

Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2017. április havi elérhetőségeiről.

A kinagyított mellékletet a Kapcsolódó Anyagok alól töltheti le a jobb oldalon.

Lázadni az elvekért az értékek hűséges megőrzésével »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.03.14. 11:06
Lázadni az elvekért az értékek hűséges megőrzésével
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegtek március 14-én a Pest Megyei Kormányhivatalban. Az ünnepségen Tarnai Richárd kormánymegbízott mondott beszédet, majd koszorúzta meg Kossuth Lajosnak, az egykori Pest-Pilis-Solt vármegye országgyűlési követének, majd Magyarország kormányzójának emléktábláját.

„Föl, föl, fiúk, csak semmi félelem. Bár zord a harc, megéri a világ, Ha az ember az marad, ami volt: Nemes, küzdő, szabadlelkű diák”. Ady Endre régi iskolájához írott verséből vett idézet köré építette ünnepi beszédét Tarnai Richárd kormánymegbízott, aki kifejtette, hogy bár fiatalon nagyon nehéz dolog az életre szóló döntés felelősségét vállalni, ennek ellenére a Márciusi Ifjak egykor huszonhárom-huszonhat évesen olyan döntést hoztak, amely nemcsak az ő személyes életükre, de az egész nemzet sorsára hatással volt. Mertek az elveikért lázadni.

A lázadás ma is ott van a fiatalokban- folytatta a gondolatmenetet a kormánymegbízott - de fontos kimondanunk, hogy a jóért való lázadás ma sokszor az értékek hűséges megőrzését jelenti”.

A megemlékezés keretében közösen elénekelték a Himnuszt és a Szózatot, a kormányhivatal kórusa Kossuth nótákkal emelte az ünnepség fényét, majd Tarnai Richárd megkoszorúzta a történelmi jelentőségű épület falán lévő emléktáblát.

 

Folytatódik a bürokráciacsökkentés »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.03.10. 09:49
Folytatódik a bürokráciacsökkentés
A Kormány javaslatára a Parlament ismét a közigazgatási ügyintézéshez kapcsolódó egyes illetékek és díjak megszüntetéséről döntött.

A döntés értelmében március második felétől nem kell illetéket fizetni az anyakönyvi kivonatért, a 18 éven aluliaknak az általános tételű közigazgatási eljárásokért, a 65 évnél idősebbeknek pedig a magánútlevélért. Nem lesz díjköteles a családi név korrekciójára irányuló eljárás sem.

A családi otthonteremtési támogatás igényléséhez kapcsolódó ügyintézés megkönnyítése miatt nem kell fizetni a jogviszonyt igazoló egészségbiztosítási pénztári hatósági bizonyítvány kiállításáért.

Természetes személy számára évente két alkalommal díjmentes lesz az elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles tulajdoni-lap másolat lekérdezése.

Mentesülnek az illeték megfizetése alól azok, akik az egyéni vállalkozók nyilvántartásában szereplő adatokról állíttatnak ki hatósági bizonyítványt, vagy kft.-t, egyéni céget, közkereseti, betéti társaságot jegyeztetnek be a cégbíróságon. Utóbbi ügycsoportban közzétételi költségtérítést sem kell fizetni.

Megszűnik a szállásadói nyilatkozattal kapcsolatos, valamint a Magyarország területén kívül élő magyar állampolgárok nyilvántartásba vételére vonatkozó illeték is.

Az építésügyi eljárási szabályokkal összefüggésben is több illeték csökken vagy megszűnik. A hatósági bizonyítvány kiadása például 3000 forint lesz.

Orbán Viktor adta át a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központot »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.03.06. 11:57
Orbán Viktor adta át a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központot
A Szigetszentmiklósi Igazgatási Központ új épületét március 3-án, ünnepélyes keretek között adta át Orbán Viktor miniszterelnök. Az eseményen a kormányfő mellett részt vett Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnök asszonya, Polt Péter legfőbb ügyész, Papp Károly Országos Rendőrfőkapitány, Darák Péter, a Kúria elnöke, továbbá Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, Bekk Mária, a Szigetszentmiklósi Járási Hivatal vezetője és Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott.

Az átadóünnepségen tartott beszédében Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy „a kormány olyan államot akar létrehozni, ami élvezi az emberek bizalmát, és segíti a polgárok és a vállalkozások boldogulását”. Kiemelte, hogy a céljuk az volt, hogy az átalakított közigazgatás méltó legyen az ezeréves keresztény államhoz, de megfeleljen a 21. századi modern társadalom elvárásainak is.

A kiemelt kormányzati beruházásként kezelt projekt keretében egy komplexumban kapott helyet a Szigetszentmiklósi Járási Hivatal, a Szigetszentmiklósi Járásbíróság, a Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség, valamint a Szigetszentmiklósi Rendőrség is. A 270 kormányablak átadásával hivatalosan pedig lezárult a 2011 óta folyó integrált ügyfélközpont-hálózat kialakítása.

A kormányfő emlékeztetett: „a kormányablakok kialakítását Navracsics Tibor miniszter kezdte el, és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter zárta le”. Hangsúlyozta, „egy digitális kor hajnalát éljük, és a közigazgatásnak meg kell felelnie az új elvárásoknak, ezért a következő évek a digitális ügyintézésre való áttérésről fognak szólni”.

Orbán Viktor a közbiztonságról szólva elmondta, hogy „mára több mint 7000 fővel bővült a rendőrség létszáma és az ország minden településén van állandó rendőri jelenlét”. „Helyreállítottuk a közrendet Magyarországon” ‒ fogalmazott. A miniszterelnök a közigazgatásban, a rendvédelemben és az igazságszolgáltatásban bevezetett életpályamodellre utalva azt mondta, hogy „mára a köz szolgálatát vállalni nemcsak szép hivatás, de kifizetődő is”.

Az eseményen Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy „a kormány 2010-ben azt a célt tűzte maga elé, hogy a területi közigazgatás legyen egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb. Ennek megfelelően, míg hat évvel ezelőtt 29 kormányablakban 29 féle ügyet lehetett elintézni, ma a 270. kormányablakot adják át, ahol már 1546 ügytípus intézhető”.

A miniszter emlékeztetett: „összesen mintegy 300 szervezet integrálódott az elmúlt hat évben a kormányhivatali és a járási hivatali struktúrába, létrejött 197 új járás, és 25 ezer munkatárs intézi az emberek ügyeit”. Mint mondta, 2010-ben egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb ügyintézést ígértek. Ennek érdekében 265 törvényt és 240 rendeletet módosítottak, így csökkent a várakozási idő, és jelentősen nőtt azoknak az ügyeknek a száma, amelyeket kevesebb, mint nyolc nap alatt képes a magyar közigazgatás elintézni. Olcsóbbá is tették a közigazgatást, az állampolgárok ma már 10 milliárddal, a vállalkozások pedig 4,5 milliárddal fizetnek kevesebbet, mint korábban.

Polt Péter legfőbb ügyész az átadóünnepségen azt emelte ki, hogy „az elmúlt években megindított folyamat eredményeként az igazságszolgáltatás, és azon belül az ügyészi szervezet is egyre inkább megfelelő körülmények közé került”. Elmondta. hogy Szigetszentmiklós esetében, ahol egy új igazságszolgáltatási centrum jött létre, régi adósságot törlesztettek, hiszen itt már jó ideje jelentős igény merült fel ‒ mutatott rá. „Az új komplexum is demonstrálja, hogy az épületben helyet kapó szervezetek egyformán a szolgáltató állam szervei ‒ mondta, hozzáfűzve, arra törekednek, hogy minél inkább megfeleljenek a szolgáltató állam igényeinek. E szervezetek ugyan függetlenek egymástól, de munkájuk egymásra épül, és egy cél kell, hogy vezérelje őket: a közrend, közbiztonság, valamint a jogrend, jogbiztonság és ezeken keresztül a közjó szolgálata.”

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke beszédében elmondta, hogy „az épületkomplexum szimbolikusan jeleníti meg a szervezeteket, amelyek között a bíróság épülete középen foglal helyet. Ennek az üzenete, hogy a bíróságnak mindig középen kell állnia” ‒ fogalmazott. Az ő feladatuk is a közügyek, illetve a közjó szolgálata. Azonban a közjó nem azt jelenti, ami mindenkinek jó ‒ hívta fel a figyelmet ‒, hanem azt, amiben közmegegyezés van. Elmondta: „a bíróság akkor tölti be küldetését, ha nem ügyeket gyárt, hanem a problémákat megoldja”. Emlékeztetett: „az elmúlt években javult a bíróságok munkája, a 2 éven túl folyamatban lévő ügyek száma büntető területen 49 százalékkal csökkent, a civilisztikai területen pedig 39 százalékkal, és csaknem 90 százaléka az ügyeknek első fokon jogerőre emelkedett”.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerint „az új épület komfortossága lehetővé teszi a kulturált és gyorsabb ügyintézését”. Köszönetet mondott azért, hogy a központban 12 fős szállórészt is kialakíthattak, ezáltal is Magyarország legkorszerűbb rendőrségi épülete jött létre. Felhívta a figyelmet arra, hogy „az itt élők elégedettek a rendőrség munkájával, javul a közbiztonság, a lakosság körében a rendőrség bizalmi indexe 77 százalékra emelkedett”.

Leszögezte: az állomány megbecsülését mutatja, hogy helyet kaptak az épületben. Az ünnepség keretében a főkapitány a kapitányság részére két gépkocsit és 10 db kézi rádiót adott át.

Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője arról beszélt, hogy „korábban inkább kártyavárként építették a közigazgatást, megfeledkezve arról, hogy a cél az emberek szolgálata. 2010-től azonban nagy változás történt: a fejlesztések célja az ügyfelek középpontba helyezése volt. Ennek a folyamatnak volt része a kormányhivatali struktúra, a járási rendszer kiépítése, valamint a kormányablak hálózat megalkotása is.

Bár az igazságügyi igazgatás, államigazgatás, és a rendészeti igazgatás különálló területek, de itt egy helyen, az ügyfelek számára praktikusan elérhető formában találhatók meg” ‒ mutatott rá.

Az új, 7000 négyzetméteres épületben található járási hivatalban 12 munkaállomásos kormányablak alakítottak ki, ugyanitt helyet kap egy foglalkoztatásügyi és egy népegészségügyi kirendeltség is. Az új, összesen 3650 négyzetméteres irodatérben összesen 270 ember dolgozik majd. Az új központban többek között postapont és készpénzes csekkbefizető automata is szolgálja az ügyfeleket, de eleve kényelmes, hogy a fenti intézmények egy helyen érhetők el. Az új központ a korábbi tapasztalatok alapján 11 ezer ügyfelet szolgál majd ki minden hónapban.

A volt Csepel Autógyár területén álló ingatlan még az 1970-es években épült, a gyár igazgatási épületeként, és sokáig romos állapotban volt. Ezt vásárolta meg a Magyar Állam, és ennek újjáépítését kezdte meg a nyertes cég 2015 augusztusában, hogy 10 hónap múlva megkezdődhessen az A+ minősítésű, lényegében új irodaépület birtokbavétele.

A munka során a komplexum új épületgépészetet és villamoshálózatot, tetőszerkezetet és háromrétegű nyílászárókat kapott. A jól szigetelt tetőn 111 napelemet is elhelyeztek. Ez a korszerű, elektromos fűtő-hűtő rendszerrel együtt (a gáz nincs bevezetve) jelentősen hozzájárul az épület ökológiai lábnyomának csökkentéséhez, és jelentősen redukálja az üzemeltetés költségeit. Természetesen a teljes épület akadálymentes. Az irodák mellett 116 férőhelyes parkolót alakítottak ki, és több mint 2500 nm zöld terület jött létre 38 új fával és több mint 2000 cserjével.

(orientpress.hu/Pest Megyei Kormányhivatal)

☂ Időjárás
Most:
°C 
Holnap:
-°C 

Legújabb hozzászólások

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Én azért annak is nagyon örülök,...

2013.11.07. 01:03 | Cegléd
hozzászólt: Kata

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Hú! Ez nem semmi. Egy ekkora...

2013.11.06. 20:48 | Cegléd
hozzászólt: Müller

Legközelebbi programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Térségi Adattár

A Ceglédi Uránia Mozi mai műsora
15:15 Patkós I. terem
Bébi Úr
Online jegyfoglalás »

15:30 Huszárik Z. terem
Nyuszi suli
Online jegyfoglalás »

17:00 Patkós I. terem
Halálos iramban 8.
Online jegyfoglalás »

17:45 Huszárik Z. terem
Desierto - Az ördög országútja
Online jegyfoglalás »

19:30 Huszárik Z. terem
Szívvel-lélekkel
Online jegyfoglalás »

20:00 Patkós I. terem
Vén rókák
Online jegyfoglalás »

További előadások »
A lap 0.014 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! - Levél a szerkesztőségnek | IMPRESSZUM |
| A látogatók száma 2013.07.01-től összesen: 1609469 | Ebben a hónapban: 27787 | Ma: 532 | jelenleg: 4 | Statisztika |