DÉL-PEST
MEGYE
ONLINE

www.delpestmegyeonline.hu

Abony | Albertirsa | Cegléd | Ceglédbercel | Csemő | Jászkarajenő | Kocsér | Kőröstetétlen | Nagykőrös | Nyársapát | Tápiószőlős | Törtel | Újszilvás
Ma 2017. december 17. vasárnap, Lázár napja van. - Holnap Auguszta napja lesz.
Keresés:
HOROSZKÓP
Pest megye www.pestmegye.hu
TELEPÜLÉSEK
CTV

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

oldal:1/60 bejegyzés:10/597

Hasznos tudnivalók a karácsonyi vásárlások időszakára »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.12.11. 12:39
Hasznos tudnivalók a karácsonyi vásárlások időszakára
Mire érdemes figyelni a vásárlások során? Mit kell szem előtt tartani karácsonyi fényfüzér vásárlása esetén? Mi a különbség a szavatosság és a jótállás között? Mi az az elállási jog? Online vásárlás esetén hogyan jön létre a szerződés? Ezekre a kérdésekre ad választ a Pest Megyei Kormányhivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya.

Mire érdemes figyelni a vásárlások során?

Őrizzük meg az összes, vásárlást bizonyító blokkot, nyugtát, számlát, mert a reklamációkat akkor köteles a kereskedő kezelni, ha bizonyítani tudjuk, hogy az adott üzletében vásároltuk a terméket.Fizetéskor minden esetben ellenőrizzük, hogy a számlán a termék vásárlása során meghirdetett vételár, valamint a megfelelő darabszám szerepel-e. Ha a számla tartalmával kapcsolatban eltérést tapasztalunk a pénztárnál jelezzük.Több eladási ár együttes feltüntetése esetén a kereskedő minden esetben az alacsonyabb ár felszámítására kötelezhető.Ellenőrizzük, hogy olyan hiteles nyugtát kaptunk-e vásárlást követően, melyen egyértelműen fel van tüntetve a vásárolt termék neve, darabszáma és az eladó személy vagy cég neve.Élelmiszer vásárlása esetén ellenőrizzük a minőség-megőrzési vagy fogyaszthatósági idő lejártát.

Karácsonyi fényfüzér vásárlása során érdemes szem előtt tartani az alábbiakat:

A terméken szerepelnie kell a CE jelölésnek.Kültéri fényfüzér esetén szerepelnie kell, hogy a termék csepp- és por elleni védelmi biztonsági besorolásának, amelyet az IP szám mutat. A kültéri célra szánt termék esetén a második számjegynek legalább 1-esnek vagy nagyobb kell lennie. Ha a fényfüzér IP második száma „0”, akkor az beltéri használatra szánt fényfüzér, és kültéren akkor sem szabad használni, ha a rajta szereplő szöveg szerint alkalmas erre.Fontos olyan részletekre is odafigyelni fényfüzérek vásárlásakor, mint a csatlakozó dugó mérete és minősége.

Vásárlásra valamint online vásárlásra vonatkozó garanciák:

Bizonyos termékek esetében 10 000 forintos vételár felett kötelező, egyéves jótállás vonatkozik. Ezek például: hűtőszekrény, mosógép, mosogatógép, porszívó, varrógép, kerékpár, babakocsi, konyhai kisgépek, gyermekgondozási cikkek pl. pelenkázó, illetve mosdató állvány, babakocsi, magas- és asztalra szerelhető etetőszék, biztonsági gyermekülés, órák és ékszerek.

Vásárlás előtt fontos különbséget tenni a jótállás és szavatosság fogalma között is:

Szavatosság

10 000 forintos vételár alatt nem jótállás, hanem két éves szavatossági időszak vonatkozik a termékekre.Ha ezen időszakon belül a termék gyártási hibából romlik el, akkor a kereskedő köteles ingyenesen javítani, megjavíttatni, cserélni, vagy ha ezekre nincs lehetőség, árleszállítással élni vagy a vételárat visszafizetni.

Jótállás

A szavatosságnál is több joggal ruházza fel a vásárlót.A nem gyártási eredetű hibát a jótállás 1 éve alatt a kereskedőnek kell bizonyítania.Ezen felül, ha a fogyasztó a termék meghibásodása miatt a vásárlástól számított 3 munkanapon belül jelzi kifogását a kereskedőnek, akkor az egyéb ellenszolgáltatás nélkül köteles a fogyasztási cikket kicserélni.A 10 kg-nál nehezebb termék esetében jótállás esetén a kereskedőnek kell gondoskodnia a termék helyben történő megjavításáról vagy a javítás helyszínére történő szállításról.A kötelező jótállás esetén elegendő pusztán a jótállási jegy bemutatása, ilyen esetben a számla megléte sem szükséges.

Online vásárlás esetében érdemes szem előtt tartani az alábbiakat:

Elállási jog

A fogyasztó a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a vásárlástól még akár minőségileg kifogástalan termék esetében is.Az elállási szándékot már a termék kézhezvétele előtt is be lehet jelenteni, akár a csomag átvételét megelőzően is.Amennyiben a fogyasztó a terméket átveszi, úgy elállás esetén a termék visszajuttatásának költsége őt terheli. E tekintetben csak akkor van kivétel, ha a vállalkozás általános szerződési feltételeiben ettől eltérő tájékoztatást ad a vásárlónak.Ha a fogyasztó eláll online kereskedővel kötött szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni, illetve a vállalkozásnak vagy a vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni, kivéve, ha a vállalkozás vállalta, hogy a terméket maga szállítja vissza. A fogyasztó kizárólag a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli, kivéve, ha a vállalkozás ezt át nem vállalja.Ha a fogyasztó eláll az e-kereskedelemben kötött szerződéstől, a vállalkozás haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül visszatéríti a fogyasztó által vételárként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is.Nem korlátlan, vagyis egyes termékkörökre nem vonatkozik (pl.: élelmiszerek, kibontott csomagolású CD/DVD/szoftver, letöltött programok, a fogyasztó egyedi utasításai alapján legyártott termékek, kibontott csomagolású higiéniai termékek). Továbbá online aukciós portálokon, apróhirdetéses oldalakon, közösségi médián keresztül magánszemélytől történő rendelésnél sem illeti meg a vásárlót az elállási jog. Erről a vásárlót előzetesen tájékoztatni kell.Emellett a fogyasztóknak tudniuk kell, hogy az elállási határidő alatt a termék tényleges használata miatti (tehát nem a kipróbálás miatti) értékcsökkenést meg kell téríteniük az eladó részére.

Javasolt figyelmet fordítani a webáruházak internetes honlapjain fellelhető tájékoztatásokra, különös tekintettel az ún. általános szerződési feltételek rendelkezéseire.

Az előre utalás helyett – amennyiben arra lehetőség van – az utánvétellel történő fizetést választani arra az esetre felkészülve, ha mégse érkezne meg a kiválasztott termék.

Minden vásárlás – hagyományos bolti és online – előtt célszerű továbbá az üzletek, webáruházak kínálatának összehasonlítása.

Gyakran előfordul, hogy magyar nyelvű webáruházat külföldi vállalkozás üzemeltet.

Különösen fontos meggyőződni a vállalkozás székhelyéről és cégadatairól. Ha nem találhatóak meg ezek az információk, javasolt a rendeléstől eltekinteni.

A vételár mellett azt is célszerű figyelembe venni, hogy a termék mellett utólagos terméktámogatásra (pl.: szerviz, alkatrész) is szükség lehet.

Koncert- és egyéb belépőjegyekkel. Internetes jegyvásárlás esetén a „hivatalos” jegyértékesítő oldalakon érdemesebb érdeklődni és vásárolni, mint közvetítő oldalakon keresztül vásárolni, mert tapasztalat, hogy ezen honlapok az eredeti ár többszöröséért adják el jegyeiket.

Szerződések tartalma:

a termék/szolgáltatás lényeges tulajdonságairól;a cég nevéről;a vállalkozás székhelyének postai címéről, és – ha azzal rendelkezik – a telefonszámáról, a telefaxszámáról és az elektronikus levelezési címéről;a bruttó vételárról és az ezen felül felmerülő valamennyi költségről (így különösen a fuvardíjról vagy a postaköltségről);a fizetésről, a fuvarozásról és a teljesítési határidőről, valamint a vállalkozás panaszkezelési módjáról;az elállási jog gyakorlásának határidejéről és egyéb feltételeiről;a kellékszavatosságra, a termékszavatosságra vonatkozó jogszabályi kötelezettség fennállásáról, valamint az értékesítés utáni szolgáltatások és a jótállás meglétéről, feltételeiről;a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről;a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület nevéről és székhelyének postai címéről.

Az e-kereskedelemben kötött szerződés létrejötte:

Amennyiben a termék megrendelésének a visszaigazolása nem csak egy olyan visszajelzés, amely csak annyit tartalmaz, hogy „Köszönjük a rendelését, annak feldolgozása folyamatban van”,hanem tartalmazza a vevő nevét, címét, a rendelés számát, a megrendelt termék díját és az egyéb költségeket, akkor a kereskedőnek a visszaigazolásban szereplő áron kell biztosítania a terméket, mivel ezáltal jött létre a felek között a szerződés.

Az esetleg felmerülő jogvita megoldása céljából a webáruházzal szükséges közvetlenül felvenni a kapcsolatot.

Amennyiben a nem sikerült egyezségre jutni a webáruházzal, vásárlóknak lehetőségük van békéltető testületekhez fordulni.

Ezen túlmenően az online vitarendezési rendelet 2016. február 15-től lehetővé teszi az Európai Unióban letelepedett fogyasztók és a kereskedők számára, hogy a belföldi és határon átnyúló online vásárlásokból adódó vitáikat online módon rendezzék.

A más európai uniós országban, Izlandon vagy Norvégiában honos webáruházakkal szemben felmerült panaszok megoldásában, az Európai Fogyasztói Központ tud érdemi és ingyenes segítséget nyújtani.

A vételár megfizetésének hazánkban jelenleg leggyakoribb és a fogyasztóra nézve legbiztonságosabb módja az utánvétel, ilyenkor csak a termék átvételekor kell megfizetnünk a termék vételárát és a kiszállítás költségét.

Az előre fizetés jellemzően banki átutalás, bankkártyás fizetés vagy egyéb elektronikus módon történhet.

A PayPal egy elektronikus fizetési szolgáltatás, az eladó és a vevő is létrehozhat saját paypal számlát, amelyen elektronikus pénzként használhatóak a rendelkezésre álló összegek, és nem kell a vásárlónak megadnia a banki adatait. A felek nem férnek hozzá egymás banki adataihoz, amely így védelmet jelent

Egyes webáruházak a kiszállítási mód tekintetében többféle választási lehetőséget biztosítanak a vevők részére, feltüntetve a szolgáltatót (posta, nemzetközileg ismert futárcég) a várható kiszállítási időt és a szállítási díjat.

Ünnepi nyitva tartás »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.12.11. 12:02
Ünnepi nyitva tartás
A Pest Megyei Kormányhivatal kormányablakai és okmányirodái a két ünnep közötti és az ünnepek utáni napokban a szokott ügyfélfogadási rend szerint várják ügyfeleiket.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal összes kormányablaka és okmányirodája zárva lesz

2017. december 25-én, hétfőn, Karácsony első napján,2017. december 26-án, kedden, Karácsony második napján és2018. január 1-én, hétfőn, Újév napján.

Kormányablakaink és okmányirodáink a két ünnep közötti és az ünnepek utáni napokban a szokott ügyfélfogadási rendjük szerint várják Önöket, kérjük, szíveskedjenek tájékozódni a felkeresni kívánt egység adatlapján.

Kellemes Karácsonyi Ünnepet és sikeres Újesztendőt kívánunk kedves ügyfeleinknek!

Konferencia az e-közigazgatásról »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.12.08. 15:57
Konferencia az e-közigazgatásról
A Pest Megyei Kormányhivatal az „E-ügyintézésre való felkészülés és egyszerűsített hatósági ellenőrzésre való felkészülés” címmel szervezett konferenciát december 6-án, a Vármegyeháza Dísztermében. A konferencián részt vett Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Krizsán János, a Belügyminisztérium Informatikai Helyettes Államtitkárságának e-közigazgatási referense, Pándi Boglárka, a NISZ Zrt. osztályvezetője, Pilz Tamás, a Miniszterelnökség Területi Közigazgatás Fejlesztéséért Felelős Helyettes Államtitkárságának főosztályvezetője, Túri Ibolya, a Pest Megyei Kormányhivatal igazgatója, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal illetékes főosztályvezetői és osztályvezetői.

Köszöntőjében Tarnai Richárd kormánymegbízott úgy fogalmazott: „tapasztalható, hogy az elmúlt években egyre magasabb fokozatba kapcsol a közigazgatás átalakítása és fejlesztése, de ez a változás már a turbó fokozatot jelenti. Az e-közigazgatás az ügyfélnek kényelmesebb és egyszerűbb, az államnak olcsóbb és hatékonyabb, a vállalkozásoknak átláthatóbb és takarékosabb.”

A közigazgatási ügyek jelentős része személyi okmányaink cseréje, igazolványaink megújítása ma már elektronizált, így interneten keresztül gyorsabban és kényelmesebben elérhető. Magyarországon közel 3 millió állampolgár rendelkezik Ügyfélkapu-fiókkal, közülük sokan és rendszeresen a mára megszokott felületen, a magyarorszag.hu portálon keresztül kezdeményezik az okmánycseréket, igényelnek új igazolványt, vagy éppen ellenőrzik a nyilvántartásokban szereplő adataikat. A jövő év elején a jogszabályi változások életbelépésével egy időben a magyarorszag.hu honlap is megújul. Ehhez kapcsolódóan szükség van az állami közigazgatásban dolgozók képzésére, hogy meg tudjanak felelni az ügyfelek várhatóan növekvő számú, ilyen jellegű igényeinek.

A konferencia résztvevői tájékoztatást kaptak az e-közigazgatás területén januártól életbe lépő jogi változásokról, majd pedig előadásokat hallgattak meg az egyszerűsített hatósági ellenőrzésről a fogyasztóvédelem, a munkavédelem és a népegészségügy területén.

Fejlesztések az olcsóbb üzemeltetésért »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.12.07. 11:59
Fejlesztések az olcsóbb üzemeltetésért
Évente mintegy 80 millió forintnyi költségmegtakarítást eredményez a Pest Megyei Kormányhivatalban 2016 és 2018 között megvalósuló energiahatékonysági fejlesztés. A beruházások első ütemének befejező eseményén Kovács Zoltán a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért felelős államtitkára, Vécsey László a térség országgyűlési képviselője, valamint Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott közösen adták át a megújult épületeket december 6-án Gödöllőn.

„Takarékosabban üzemeltetjük, és korszerűbben tudjuk működtetni így intézményeinket” – összegezte a fejlesztések legfontosabb céljait Kovács Zoltán.  Az államtitkár elmondta, az energiatakarékossági program keretében országosan 320 ingatlant korszerűsítenek, amelyből eddig már 205-öt át is adtak.

Kovács Zoltán kiemelte, a felújított épületek mindamellett, hogy lényegesen olcsóbb az üzemeltetésük, az ügyfelek számára kényelmesebb, korszerűbb körülményeket jelentenek.

Vécsey László, a térség országgyűlési képviselője beszédében arra emlékeztetett, hogy nemrégiben nyílt meg Gödöllőn a 21. századnak megfelelő új Kormányablak, a fejlesztések pedig nem állnak meg, mivel egy újabb beruházás eredményeképpen tovább javul az itt élők kiszolgálása. „A kormányzat célja, hogy jó szolgáltatást nyújtson, és pénzt takarítson meg a polgároknak, vagyis spóroljon az állam” – hangsúlyozta Vécsey László.

2010-től új kormányzás kezdődött Magyarországon, amely az ügyfeleket helyezte a közigazgatás középpontjába – jelentette ki Tarnai Richárd. Pest megye kormánymegbízottja elmondta, a kormányzat ennek érdekében hozta létre a kormányhivatali rendszert, kialakította a járásokat és legutóbb számos díjat is eltörölt vagy minimalizált. Az eddig elért eredmények teszik lehetővé – fogalmazott Tarnai Richárd –, hogy komoly fejlesztések valósuljanak meg a közigazgatásban. A beruházások az itt élő emberek érdekében történtek, húzta alá a kormánymegbízott kiemelve, hogy a mostani fejlesztéssel Pest megyében mintegy 80 millió forintot spórol meg az embereknek a kormányzat.

Az eseményen a beruházás átadását jelképező nemzeti színű szalagot Kovács Zoltán, Vécsey László, valamint Tarnai Richárd közösen vágták át.

A Pest Megyei Kormányhivatal 1,44 milliárd forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A támogatásnak köszönhetően a kormányhivatal vagyonkezelésében, illetve használatában lévő épületek energiahatékonysági fejlesztését végzik el 23 Pest megyei helyszínének, 26 középületén. A beruházások során homlokzati és padlásfödém hőszigeteléseket, nyílászárócseréket, gépészeti felújításokat, valamint napelemek telepítését valósítják meg.

A kormányhivatal kiemelt célja az energiatakarékos, megújuló energiaforrást hasznosító, a kor igényeit kielégítő épületek üzemeltetése, melyhez a támogatásból megvalósuló fejlesztés nagyban járul hozzá. A korszerűsítés révén az épületek hatékonyabb energiafelhasználásúvá válnak, jelentős anyagi és energia megtakarítást eredményezve így az intézménynek, valamint komfortosabb, modernebb környezetet biztosítva a hivatalok szolgáltatását igénybe vevőknek. A fejlesztés eredményeképpen jelentősen csökken a légkörbe jutó CO2 mennyisége.

A munkálatok 2016. év végén kezdődtek meg, amelyek várhatóan 2018. június végén fejeződnek be. A középületek energiahatékonysági fejlesztéseinek I. ütemében, 2017. novemberig megvalósult Pest megyei helyszínei:

2100 Gödöllő, Kotlán Sándor utca 3. 1082 Budapest, Kisfaludy utca 9.2760 Nagykáta, Gyóni Géza utca 11.2100 Gödöllő, Haraszti út 2/a.2700 Cegléd, Dohány utca 31.2013 Pomáz, Szmolnica dűlő 059/161072 Budapest, Nagydiófa utca 10-12.1141 Budapest, Komócsy utca 17.2100 Gödöllő, Ady Endre sétány 60.2760 Nagykáta, Dózsa György utca 9.2600 Vác, Külső Rádi út 25.2310 Szigetszentmiklós, Csepeli út 0180/6hrsz2100 Gödöllő, Kotlán Sándor utca 1.1211 Budapest, Nagyduna sor 210001 hrsz

A Pest Megyei Kormányhivatal által megvalósítandó KEHOP-5.2.2-16-2016-00014 azonosító számú projekt forrását a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Mikulás járt a kormányhivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.12.06. 11:42
Mikulás járt a kormányhivatalban
Idén Szent Miklós napjának előestéjén, december 5-én szervezett Mikulás ünnepséget a Pest Megyei Kormányhivatal a munkatársak gyermekeinek, akik hangos énekszóval várták a vendéget.

A Mikulás díszes püspökruhában, süvegben és pásztorbottal érkezett. Myra város egykori jótevő püspökének mindenkihez volt jó tanácsa, és érkezése után már ki is nyílt a puttonya, amiből mindenféle finomságot osztott szét a gyerekek között.

A nagyszakállú püspök idén sem okozott csalódást a gyerekeknek, zsákjából csokoládéval, szaloncukorral, mogyoróval teli csomagok vándoroltak a lányok és fiúk kezébe.

Délutántól kora estig tartott a Mikulás-nap a hivatalban, a gyermekek kézműves foglalkozáson gyönyörű karácsonyi díszeket készítettek, ügyességi és logikai játékokat játszhattak, majd bábelőadást tekinthettek meg.

Az „igazi Mikulás”, Szent Miklós püspök életének története is szóba került a jó hangulatú délutánon, akinek sok csodája, köztük a tengeri vihar lecsendesítése mellett a leghíresebb jótette az volt, amikor három eladósorba került lányt segített hozományhoz. Így ez az ablakon bedobott arannyal teli erszény volt az első Mikulás-csomag.

A Pest Megyei Kormányhivatal Mikulás-napi eseményén gyermekeivel együtt részt vett Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott és Túri Ibolya igazgató is.

Adventi gyertyagyújtás a hivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.12.04. 14:29
Adventi gyertyagyújtás a hivatalban
Ég már az első gyertya a Pest Megyei Kormányhivatal díszudvarán felállított nagy adventi koszorún. Közeleg az ünnep, de előtte még dolgunk van, ezt jelzi a lila színű szalaggal áttekert gyertya fénye, a közös éneklés, és ezt üzenik az adventi gondolatok is a néhány perces együttlétben.

Tarnai Richárd kormánymegbízott vezetésével december első napján gyűltek össze a kormányhivatal adventi koszorújánál mindazok a kollégák, akik fontosnak tartották, hogy így várják a karácsonyt és készüljenek Krisztus születésére.

Az első gyertya az út kezdetét, a lila szín pedig a bűnbánatot és a lelki megtisztulást jelképezi hitünk szerint. A lila színről jelentésének tartalmáról és a Megváltó születésének várásáról szólt Tarnai Richárd kormánymegbízott a gyertyagyújtáskor. A rövid alkalmon a munkatársakból álló kórus énekelt adventi énekeket.

Az idei rövid, csupán három hétig tartó adventi időszakban szokásosan péntekenként lesznek a gyertyagyújtások a kormányhivatalban.

A névadó fejedelmet és értékteremtő polgárait ünnepelte Taksony »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.12.01. 14:18
A névadó fejedelmet és értékteremtő polgárait ünnepelte Taksony
A Pest megyei Taksonyban a hagyományokhoz híven, idén is megtartották a névadó fejedelemre emlékező Taksony-napot. A szervező Taksony Nagyközség Önkormányzata a Petőfi Sándor Művelődési Házba várta az érdeklődőket november 29-én. Az eseményen részt vett Kreisz László polgármester, Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Pánczél Károly országgyűlési képviselő, valamint Mészáros Márta, a felvidéki Taksony (Matúškovo) polgármester asszonya, Taksony díszpolgára is.

Az ünnep első elemeként a résztvevők megkoszorúzták Taksony szobrát a Szkíta Örökség Taksonyi Íjászok közreműködésével, majd az ünnepség állandó részeként átadták a Taksonyért emlékérmet a település azon köztiszteletben álló polgárának, aki értékteremtő és példamutató tevékenységével sokat tett a helyi közösségekért, a település jó hírnevéért. Az emlékérmet a taksonyiak ajánlására és a képviselő-testület döntése alapján munkásságuk elismeréseképpen vehetik át évről-évre az arra érdemesek. Az idei évben Barna Tamás kapta meg a kitüntetést.

Az idei Taksony-napi rendezvényen Révész Richárd zongorajátéka és a Szent Anna kórus előadása emelte ünnepi alkalom fényét. A kiállítótérben W. Tóth Mara alkotásaiban gyönyörködhettek vendégek.

Az est hátralevő részében ünnepi fogadásra került sor a nagyteremben, ahol a finomságok elfogyasztása közben személyesen is gratulálhattak a kitüntetetteknek és egy kellemes estét tölthettek el vendégek, a taksonyi ismerőseik körében.

A szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modell bevezetése »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.11.29. 10:20
A szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modell bevezetése
„A szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modell bevezetése” elnevezésű projekt nyitórendezvényére került sor november 28-án, kedden, a Pest Megyei Kormányhivatalban. Az eseményen jelen volt Zöld-Nagy Viktória, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, Kállai Mária, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, valamint Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

A projektnyitó rendezvényt Zöld-Nagy Viktória, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára nyitotta meg, aki felidézte azt az utat, amit az elmúlt években a közigazgatás átalakításában megtettek és kiemelte, hogy a legfontosabb szempont az állampolgári igények kielégítése. Képzések segítik a munkatársakat, hogy a fejlesztések a gyakorlatba is mihamarabb átkerüljenek.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott köszöntőjében elmondta, hogy a közigazgatás átalakításának új, harmadik szakasza kezdődik most, a folyamatos építkezés, a jó állam gyakorlati megvalósítása, és a szolgáltató állam létrejötte után a részterületek kidolgozása következik, és továbbra is azt kell keresnünk, hogy mi a jó az ügyfeleknek.

Kállai Mária, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja bemutatta az ügyfelek, polgármesterek, vállalkozók és kormányhivatali munkatársak bevonásával kidolgozott elvárás- és elégedettségmérés eredményeit összegző záró tanulmány pontjait. Hangsúlyozta, hogy a megbízhatóság, a versenyképesség és az ügyfélközpontúság felé kell haladnia a szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modell fejlesztésének, és a legfontosabb célként az ügyfelek bizalmának erősítését jelölte meg.

Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja előadásában a vállalkozók szemszögéből közelítette meg a szolgáltató kormányhivatal projektet,. és a kreatív gondolkodást jelölte meg fontos követelményként a kormányhivatalok számára, mert ez véleménye szerint elősegítheti a vállalkozókkal való konstruktív együttműködést.

Mivel a projekt konzorciumvezetője a Pest Megyei Kormányhivatal, a projektnyitó rendezvényre Budapesten került sor a Szolgáltató Kormányhivatali Modell projektelem lebonyolításáért felelős Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal közreműködésével.

Az eseményen a résztvevők a szakmai előadásokon áttekintették a KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00041 kódjelű projekt -a Szolgáltató Kormányhivatali Modell- országos bevezetése tapasztalatait, és összegezték a megvalósítás eddigi időszakában született eredményeket.

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.11.28. 08:00
Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2017. december havi elérhetőségeiről.

Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2017. december havi elérhetőségeiről.

A kinagyított mellékletet a Kapcsolódó Anyagok alól töltheti le a jobb oldalon.

Konferenciát tartottak a mediációról »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.11.27. 14:14
Konferenciát tartottak a mediációról
A Pest Megyei Kormányhivatal pártfogó felügyelői szolgálatának munkatársai előadást tartottak novemberben a Károli Gáspár Református Egyetem Állam és Jogtudományi Karának szervezésében megrendezett „Mediáció a magyar igazságszolgáltatásban” című konferencián.

A konferenciát Prof. Dr. Domokos Andrea a KRE ÁJK Bűnügyi Tudományok Intézetének vezetője, egyetemi tanár nyitotta meg, majd előadást tartott többek között: Dr. Németh Zsolt a Legfőbb Ügyészség mb. osztályvezető-helyettes ügyésze, Villám Péter Pest Megyei Kormányhivatal Pártfogó Felügyelői és Igazságügyi Osztály osztályvezetője, valamint Máté-Borbás Orsolya és Hegedüs Ervin pártfogó felügyelők.

A mediátori szerepkört Villám Péter osztályvezető a következőképpen összegezte a konferencián tartott előadásában: „a közvetítői eljárásokban a mediátor olyan segítőként van jelen az eljárásban, aki nem megoldást kínálva (erőltetve), hanem egy módszert alkalmazva támogatást nyújt abban, hogy a két egymásnak feszülő ember a folyamat végén konszenzusra tudjon jutni egymással”.

A Pest Megyei Kormányhivatalban 2011 januárja óta működik a Pártfogó Felügyelői és Igazságügyi Osztály melyben kiemelten kezelik a mediációs feladatokat.

☂ Időjárás
Most:
2 °C  pára pára
Holnap:
-3-3°C  gyengén felhős gyengén felhős

Legújabb hozzászólások

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Én azért annak is nagyon örülök,...

2013.11.07. 01:03 | Cegléd
hozzászólt: Kata

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Hú! Ez nem semmi. Egy ekkora...

2013.11.06. 20:48 | Cegléd
hozzászólt: Müller

Legközelebbi programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Térségi Adattár

A Ceglédi Uránia Mozi mai műsora
17:15 Patkós I. terem
Star Wars: Az Utolsó Jedik - 3D
Online jegyfoglalás »

18:00 Huszárik Z. terem
A művészet templomai: Raffaello
Online jegyfoglalás »

19:45 Huszárik Z. terem
Eszeveszett esküvő
Online jegyfoglalás »

20:00 Patkós I. terem
Star Wars: Az Utolsó Jedik
Online jegyfoglalás »

További előadások »
A lap 0.019 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! - Levél a szerkesztőségnek | IMPRESSZUM |
| A látogatók száma 2013.07.01-től összesen: 1925713 | Ebben a hónapban: 19908 | Ma: 288 | jelenleg: 2 | Statisztika |