DÉL-PEST
MEGYE
ONLINE

www.delpestmegyeonline.hu

Abony | Albertirsa | Cegléd | Ceglédbercel | Csemő | Jászkarajenő | Kocsér | Kőröstetétlen | Nagykőrös | Nyársapát | Tápiószőlős | Törtel | Újszilvás
Ma 2018. november 19. hétfő, Erzsébet napja van. - Holnap Jolán napja lesz.
Keresés:
HOROSZKÓP
cegkivonatmost.hu
 
Pest megye www.pestmegye.hu
TELEPÜLÉSEK
CTV

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

oldal:1/69 bejegyzés:10/683

Tisztelt Ügyfeleink! »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.11.16. 13:41
Tájékoztatjuk Önöket, hogy áramszünet miatt a Pest Megyei Kormányhivatal 1052 Budapest, Városház utca 7. szám alatti épületében 2018. november 19. (hétfő) napján, 11:00-15:00 óra között a személyes ügyfélfogadás korlátozottan, a telefonos ügyfélfogadás az alábbi számokon történik:

Javasoljuk, hogy megkereséseiket az [[[zqPeKb6UMMDWMdWd5ZmVsc3pvbGdhbGF0QHBlc3QuZ292Lmh1]]] e-mail címre szíveskedjenek ez időszakban megküldeni.

Szíves megértésüket köszönjük!

Összeült a Megyei Védelmi Bizottság »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.11.10. 13:59
Összeült a Megyei Védelmi Bizottság
Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, bizottsági elnök vezetésével tartotta meg gödi kihelyezett találkozóját a testület.

 

Az ülésen több szakmai szervezet is részt vett, így a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mellett a Közép-Duna-völgyi, ill. a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei, valamint a honvédelem bizottsági munkában részt vevő tisztjei számoltak be az elmúlt időszakban végzett tevékenységükről.

Beszámoló hangzott el többek között a téli időjárási körülményekre történő felkészülésről, veszélyes anyagokkal kapcsolatos és egyéb katasztrófavédelmi intézkedésekről, az ár- és belvízvédelmi helyzetről és a honvédelmet érintő aktualitásokról is.

 

Tápióság önkormányzatát is díjazták »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.11.09. 14:30
Tápióság önkormányzatát is díjazták
A "Start Plusz 2018" közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységeket ismerték el a Belügyminisztériumban. A 73 munkaadó között volt az egyetlen Pest megyei településként díjazott, Nagykátai Járáshoz tartozó község is.

 

A programon Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár arról beszélt, hogy a 2010-es magas munkanélküliség után a foglalkoztatás szintje jelentősen emelkedett, hiszen mintegy 4 420 000 ember dolgozik Magyarországon. Ennek arányában csökkent a közmunkások száma, ma már havi átlagban csupán 122 ezren dolgoznak ebben a foglalkoztatási formában országszerte.

A gazdasági fejlődés hatására fordulat történt a munkaerőpiacon, egyre nagyobb a versenyfutás a munkaerőért és már munkaerőhiánnyal kezd küzdeni a közfoglalkoztatás is. Ez azonban – részben szociális, részben közösségépítő tevékenységként – nem kophat ki a magyar foglalkoztatási rendszerből, ugyanis mindig lesznek olyanok, akik a közösség segítségére szorulnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendezvényen Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott személyesen gratulált Tápióság község polgármesterének, Halasi Anitának az elismeréshez.

(MTI/BM/Pest Megyei Kormányhivatal)

Kormányablak-busz Inárcson, Biatorbágyon és Nyársapátiban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.10.25. 15:02
A kormány a Magyar falu programmal a közigazgatással kapcsolatos szolgáltatások magas színvonalát is szeretné biztosítani a vidéken élőknek. Október 26-án, 9-14 óra között az inárcsi polgármesteri hivatal udvarán, október 29-én, 8-18 óra között a biatorbágyi polgármesteri hivatal mellett, október 30-án, 8-14 óra között pedig a nyársapáti polgármesteri hivatal előtti parkolóban áll a kormányablak-busz az ügyintézésre várók rendelkezésére.

 

A kormányablak-buszokból tíz teljesít szolgálatot az országban. A járművek a 305 kormányablak részét képezik, amelyekben személyi okmányokkal, gépjármű-ügyintézéssel, valamint egyéb feladatokkal, például egyéni vállalkozói és ügyfélkapu regisztrációval kapcsolatos ügyek is intézhetők. A mobil szolgáltatással szeretnék biztosítani, hogy a kisebb településeken élők se legyenek hátrányban a nagyobb vagy a fővárosban élőkkel szemben. Pest megyében huszonnégy állandó kormányablak működik, az elkövetkező napokban pedig még három településen lehet majd a mobil szolgáltatást igénybe venni.

Személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézés

személyazonosító igazolvány (eSZIG) ügyintézés;

útlevél ügyintézés;

vezető i engedélyekkel kapcsolatos ügyintézés;

elveszett, eltulajdonított személyi okmányok pótlása, megrongálódott személyi okmányok cseréje;

parkolási igazolvány ügyintézés (kérelmek átvétele);

lakcímbejelentéssel kapcsolatos ügyintézés;

NEK adatlap (regisztráció);

Gépjármű -ügyintézés

járművek forgalomba helyezése (kizárólag személygépkocsi, tehergépkocsi és motorkerékpárra kiadható rendszámok esetén);

járművek forgalomból történő kivonása;

jármű üzembentartói és tulajdonjogának változásával kapcsolatos ügyintézés;

közúti közlekedési nyilvántartás adattartalmát képező adatok változtatása;

elveszett, eltulajdonított rendszámtábla (kizárólag személygépkocsi, tehergépkocsi és motorkerékpárra kiadható rendszámok), forgalmi engedély, törzskönyv pótlása;

megrongálódott, forgalmi engedély, törzskönyv cseréje;

származás ellenőrzés iránti kérelmek átvétele.

Egyéb feladatok

adatszolgáltatás a személyi adat- és lakcímnyilvántartásból, a járműnyilvántartásból, a vezetői engedéllyel kapcsolatban, illetve az előéleti pontrendszer nyilvántartásból (kérelmek átvétele, illetve az adatszolgáltatás teljesítése postai úton 8 napon belül);

adatletiltási kérelmek átvétele;

egyéni vállalkozói ügyek intézése;

ügyfélkapu regisztráció;

Rendelkezési Nyilvántartás szolgáltatásainak igénybevétele;

Telefonos Azonosítás szolgáltatás ügyfél-regisztráció;

Időszaki Értesítés szolgáltatás igénylése.

Pártfogói felügyeleti konferencia a Családok Évében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.10.25. 09:56
Pártfogói felügyeleti konferencia a Családok Évében
„A biztonságos családi háttér, mint megtartó erő, avagy a család szerepe a bűnelkövetők társadalomba való sikeres beilleszkedésében” címmel tartottak szakmai konferenciát október 18-án, a Pest Megyei Kormányhivatal Dísztermében. A Pártfogói felügyelet által szervezett konferencián köszöntőt mondott Tarnai Richárd Pest megye kormánymegbízottja, Villám Péter a Pártfogói felügyeleti osztály vezetője és előadást tartott Bíró László Tábori és börtönpüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családbizottságának elnöke, "A keresztény család megtartó ereje" témában.

A konferencia résztvevőit köszöntve Tarnai Richárd a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a konferencia témájaként megjelölt mondattal kapcsolatban kiemelte, hogy a család fogalma számunkra természetes és az a szomorú, hogy ma már ezt is magyarázni kell. A kormánymegbízott úgy fogalmazott, hogy a család csak akkor tölti be a szerepét a biztonságot, ha megtartó erőt nyújt a tagjainak. A Pártfogói felügyeletről szólva hozzátette, hogy a rájuk bízottak közül azok számára is el kell vinni ezt a családi biztonságot, akik nem részesülhettek ebben a saját családjukban.

Villám Péter a Pártfogói Felügyeleti Osztály vezetője visszatekintve elmondta, hogy a család a történelemben mindig az a tágabb és szűkebb közösség volt, amely védőernyő és kultikus események színtere volt, és ahonnan az erkölcsi normák forrásoztak a családtagok és a társadalom többi tagja számára. Puskás Péter az Aszódi Javítóintézet igazgatója a fiatalkorú elkövetőknek a saját családjukhoz való viszonyáról szólt. Majd a fogvatartottak a büntetés alatti családi kapcsolatairól szólt Deák Ferenc a Balassagyarmati Fegyház és Börtön börtönlelkésze - „Nem az én bűnöm, mégis az én büntetésem” – címmel.

Bíró László püspök úr a keresztény család megtartó erejét, Ferenc pápának a közelmúltban kiadott, a családokról szóló Amoris Laetitia- a Szeretet Boldogsága- című apostoli buzdítása alapján közelítette meg. Nagy hatású előadásában a börtönpüspökként is szolgáló főpásztor beszélt a társadalom sebzettségeiről, az eldobható kultúrában élők eldobott kapcsolatairól, valamint a valóságtól elszakadt gondolkodású ideológiákról is. Hangsúlyozta, hogy a fiatalokat a nevelésben szembesítenünk kell saját értékrendünkkel és döntésképességhez kell segítenünk őket. Az embereket az úton, ahol haladnak kell szeretni és irányt kell számukra mutatni, hogy ne tévedjenek el. A pártfogoltakkal kapcsolatban elmondta, hogy az eseményt igazsággal, az embert irgalommal kell megítélni, és közösen újra és újra el kell indulni a bizalom útján!

A konferencia további részében a fogvatartottak családi kapcsolatairól és családi viszonyairól hallgathattak előadásokat az érdeklődők.

Új vezetők a kormányhivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.10.11. 13:14
Új vezetők a kormányhivatalban
Október elejétől új vezetőket neveztek ki a Pest Megyei Kormányhivatalban.

A Pest Megyei Kormányhivatal új főigazgatójának dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter október 1. napjától dr. Radich Orsolya Máriát nevezte ki. A főigazgató mellett igazgatóként dr. Fehér Edina kapott kinevezést dr. Tarnai Richárd Pest Megyei kormánymegbízottól. A Járási Hivatalok élén a következő változások történtek: dr. Tuzson Bence államtitkár jóváhagyásával dr. Zöld-Nagy Viktória az Érdi Járási Hivatal, dr. Jávor Ágnes a Gödöllői Járási Hivatal, dr. Szabó Zsolt a Vecsési Járási Hivatal, Tóthné Szabó Éva a Monori Járási Hivatal és dr. Sárfy Ágnes pedig az Aszódi Járási Hivatal, járási hivatalvezetője lett. A továbbiakban dr. Tordai Istvánné dr. Galántai Éva a Gödöllői, míg dr. Dudás Gábor a Monori Járási Hivatalban töltik be a járási hivatalvezető-helyettesi pozíciót.

Új ügyfélszolgálati központot avattak a Szigetszentmiklósi Járásbíróságon »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.10.11. 11:04
Új ügyfélszolgálati központot avattak a Szigetszentmiklósi Járásbíróságon
Az egri után az ország második járásbírósági ügyfélközpontját adta át a közelmúltban Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Szűrösné Takács Andrea, a Szigetszentmiklósi Járásbíróság elnöke és Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja. Mindettől azt várják, hogy a megfelelő munkakörnyezet biztosítása mellett helyben is tudják segíteni szakmai válaszaikkal az ügyfeleket. Változott a Panasznap jogintézményének elnevezése is, ezentúl Ügyfélsegítő a szolgáltatás új neve.

Az OBH elnöke arról beszélt köszöntőjében, hogy további fejlesztési lehetőségek valósulhatnak meg a digitális bíróságokkal, amelyek az ügyiratok elektronikus tárolását és az érintettek számára való jobb megismerhetőségét is biztosítani fogják.

Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja hangsúlyozta, az igazságszolgáltatáshoz, a rendvédelemhez és az államigazgatáshoz kötődő szolgáltatások az országban egyedülálló módon egy épületben állnak rendelkezésre. Kiemelte, a munkatársak mindegyike azért dolgozik, hogy a hozzájuk forduló ügyfelek megtalálhassák a keresett igazukat és fontos, hogy az egyes döntésekben is az igazság érvényesítése domináljon. Szűrösné Takács Andrea, a Szigetszentmiklósi Járásbíróság elnöke felelevenítette, a helyi szervezet 2017. január 1-je óta működik, amelynél fontosnak nevezte a folyamatos szakképzést, valamint a tárgyi feltételek és informatikai fejlesztések biztosítását, amelyek a korszerű ügyintézést biztosítják.

Az átadó ünnepség keretében díjazták a Panasznap jogintézményének új megnevezését megalkotó két bírósági alkalmazottat is. Ezentúl az Ügyfélsegítő nevet viseli a szolgáltatás.

Autóalkatrész-üzem épül Újhartyánban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.10.11. 10:30
Autóalkatrész-üzem épül Újhartyánban
A Rehau vállalatcsoport épülő autóalkatrész-gyártó üzemegységének alapkövét rakták le a Pest megyei településen. A cég elsősorban a kecskeméti Mercedes-gyár részére gyárt a jövőben főként lökhárítókat. A rendezvény keretében stratégiai megállapodást kötött a kormány és a svájci vállalkozás képviselője, ennek is köszönhetően mintegy hétszáz új munkahely jön létre.

A Rehau vállalatcsoport épülő autóalkatrész-gyártó üzemegységének alapkövét rakták le a Pest megyei településen. A cég elsősorban a kecskeméti Mercedes-gyár részére gyárt a jövőben főként lökhárítókat. A rendezvény keretében stratégiai megállapodást kötött a kormány és a svájci vállalkozás képviselője, ennek is köszönhetően mintegy hétszáz új munkahely jön létre.

A rendezvényen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, hogy a vállalat csúcstechnológiát képvisel a maga területén. Hozzátette, a beruházás magyarországi megvalósulását a kedvező adórendszer, a munkaerő-szabályozás rugalmassága és az oktatási rendszer átalakítása egyaránt elősegítette. A Rehau a legnagyobb autóipari vállalatok beszállítója, amely hátteret biztosíthat a hazai autóipari ágazat további sikeréhez is. A beruházás összértéke eléri a negyven milliárd forintot, amelyhez a magyar kormány 7,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. A Rehau a negyedik svájci vállalat, amellyel stratégiai megállapodást kötött a kormány. Ezt Szijjártó Péter mellett a svájci cég autóipari ágazatának vezetője, Markus Grundmann írta alá.

Az ünnepélyes eseményen részt vett többek között Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke, valamint Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is. Tarnai Richárd az esemény kapcsán elmondta, nagyon fontosnak és örömtelinek tartja az álláshelyek bővülését a megyében.

Konferencia a Hivatásetikai kódex felülvizsgálatáról »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.10.09. 10:58
Konferencia a Hivatásetikai kódex felülvizsgálatáról
A Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar és a Nemzeti Védelmi Szolgálat október 5-én, pénteken, a Pest Megyei Kormányhivatal Kossuth termében tartotta szakmai konferenciáját, az MKK országos és területi etikai bizottságainak elnökei és tagjai részére. A konferencián részt vett és köszöntőt mondott Tarnai Richárd kormánymegbízott, Jávor András az MKK tiszteletbeli elnöke és beszédet mondott Palich Etelka az MKK elnöke, valamint Szigethi Orsolya az MKK Országos Etikai Bizottságának elnöke, Belányi Márta a szervezet főtitkára és Nagy Balázs Ágoston a Nemzeti Védelmi Szolgálat szakmai főtanácsadója is.

A Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar és a Nemzeti Védelmi Szolgálat október 5-én, pénteken, a Pest Megyei Kormányhivatal Kossuth termében tartotta szakmai konferenciáját, az MKK országos és területi etikai bizottságainak elnökei és tagjai részére. A konferencián részt vett és köszöntőt mondott Tarnai Richárd kormánymegbízott, Jávor András az MKK tiszteletbeli elnöke és beszédet mondott Palich Etelka az MKK elnöke, valamint Szigethi Orsolya az MKK Országos Etikai Bizottságának elnöke, Belányi Márta a szervezet főtitkára és Nagy Balázs Ágoston a Nemzeti Védelmi Szolgálat szakmai főtanácsadója is.

Az MKK egynapos hivatásetikai konferenciájának az volt a célja, hogy a résztvevőkkel megismertesse a Hivatásetikai Kódex felülvizsgálatának aktuális állását és a Kódex anyagi és eljárási részein tervezett módosítások irányait. A konferencia lehetőséget biztosított az etikai bizottsági elnökök és tagok szakmai tevékenységének elméleti és gyakorlati ismeretekkel történő támogatására és a Kódex módosításainak alkalmazására való felkészülésre.

 

Az eseményen Tarnai Richárd a Hivatásetikai kódexet a vallásos ember lelkiismeretvizsgálatával hozta párhuzamba, hiszen mindkettőnél arra kereshetjük a választ, hogy vajon sikerült–e a lefektetett alapvetéshez igazodnunk és folyamatosan vizsgálnunk kell, hogy tartjuk-e magunkat még a mértékhez. Palich Etelka az MKK elnökeként a szervezet felépítéséről szólt, Szigethi Orsolya elnök asszony pedig a hivatásetikai kódex felülvizsgálatának általános bemutatására vállalkozott.

 

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.10.01. 11:50
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2018. október havi elérhetőségeiről.
☂ Időjárás
Most:
°C 
Holnap:
-°C 

Legújabb hozzászólások

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Én azért annak is nagyon örülök,...

2013.11.07. 01:03 | Cegléd
hozzászólt: Kata

Varázslat énekhangra VI. - ROST ANDREA

Hú! Ez nem semmi. Egy ekkora...

2013.11.06. 20:48 | Cegléd
hozzászólt: Müller

Legközelebbi programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Térségi Adattár

A Ceglédi Uránia Mozi mai műsora
19:45 Huszárik Z. terem
A sértés
Online jegyfoglalás »

20:00 Patkós I. terem
Ami nem öl meg – A tetovált lány visszatér
Online jegyfoglalás »

További előadások »
A lap 0.032 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! - Levél a szerkesztőségnek | IMPRESSZUM |
| A látogatók száma 2013.07.01-től összesen: 2307432 | Ebben a hónapban: 21375 | Ma: 1490 | jelenleg: 1 | Statisztika |